• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bylinková vepřová panenka
Napište svůj komentář k receptu

Bylinková vepřová panenka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 76
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinková vepřová panenka
Bylinková vepřová panenka
Bylinková vepřová panenka
Bylinková vepřová panenka
Bylinková vepřová panenka
Bylinková vepřová panenka
Bylinková vepřová panenka
Bylinková vepřová panenka
6fotografií
Nahrát fotku
 

Úžasně šťavnatá a křehká panenka pečená obalená ve směsi tymiánu, rozmarýnu a barevného pepře, je hotová za 20 minut.Vychutnat si jí můžete třeba se salátem little gem se slaninou a parmazánem nebou šťouchanými bramborami se slaninou a jarní cibulkou.

Suroviny

4 porce
    • 700
      g vepřová panenka
    • 5
      snítka rozmarýn
    • 1
      svazek tymián
    • 2
      lžíce pepř celý barevný
    • olivový olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Panenku očistěte a zbavte blan. Z větviček rozmarýnu a tymiánu stáhněte lístky a nasekejte je nadrobno, pepř nahrubo podrťte v hmoždíři. Směs bylin a koření rovnoměrně rozprostřete na prkénku. Maso potřete olejem a důkladně obalte v bylinkové směsi.

RADA: Vepřová panenka pečená v troubě i připravená na pánvi: oběd, kterým oslníte

2
Rozpalte pánev vhodnou do trouby a panenku zprudka opečte ze všech stran, aby se na povrchu dobře zatáhla. Poté ji dejte do trouby vyhřáté na 200 °C a dopečte asi 8 minut. Doba pečení závisí na velikosti masa, mělo by být na povrchu dobře opečené a uvnitř zůstat růžové. Panenku nechte asi dvě minuty odpočinout a teprve potom krájejte na plátky a ty pak osolte.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (duben/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Panenka plněná sušenými meruňkami

Panenka plněná sušenými meruňkami

Panenka s batátem a pestem

Panenka s batátem a pestem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Olivový olej Pepř celý Rozmarýn Sůl Tymián Vepřová panenka

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Kuřecí játra na olivách a víně

Kuřecí játra na olivách a víně

Zdravý sirup z kopřiv

Zdravý sirup z kopřiv

Hrachová, čočková, fazolová se slaninou - polévka

Hrachová, čočková, fazolová se…

Kakaové palačinky

Kakaové palačinky

Nejlepší pomazánka na chlebíčky

Nejlepší pomazánka na chlebíčky

Pangalaktický megacloumák

Pangalaktický megacloumák

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka / beránek

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka /…

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Doporučujeme

40 minut
Tortilly s masovými kuličkami

Tortilly s masovými kuličkami

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

54
Dýňová tortila
Dýňová tortila
38
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
37
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
35
Máslové řízky
Máslové řízky
23
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…

Zajímavé články

Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
Svatojánská ořechovka: Tradiční letní lahůdka pro milovníky domácích likérů
Svatojánská ořechovka: Tradiční letní lahůdka pro…
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
AHA.cz Páni kluci slavili 50 let: Zlomené srdce zamilované Reifové

Páni kluci slavili 50 let: Zlomené srdce zamilované Reifové

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Pantofle, které nezujete celé léto: Toto jsou tipy stylistky na nejpohodlnější obuv!

Pantofle, které nezujete celé léto: Toto jsou tipy stylistky na nejpohodlnější obuv!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Obskurní detaily Bezosovy svatby v Benátkách: 6 dnů, 9 jachet, 1 ostrov, 250 hostů

Obskurní detaily Bezosovy svatby v Benátkách: 6 dnů, 9 jachet, 1 ostrov, 250 hostů

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a toxické vztahy: Kdo bývá největší obětí?

Znamení zvěrokruhu a toxické vztahy: Kdo bývá největší obětí?

Další doporučené recepty:

Bylinková prsa v šunce
Bylinková prsa v šunce
Bylinková salsa
Bylinková salsa
Bylinková uzenářská směs
Bylinková uzenářská směs
Bylinková žebírka na pivu
Bylinková žebírka na pivu
Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách
Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách
Bylinkové bramborové věžičky
Bylinkové bramborové věžičky
  • Recepty.cz
  • Bylinková vepřová panenka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact