• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bylinková uzenářská směs
Napište svůj komentář k receptu

Bylinková uzenářská směs

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinková uzenářská směs
Bylinková uzenářská směs
Bylinková uzenářská směs
Bylinková uzenářská směs
Bylinková uzenářská směs
Bylinková uzenářská směs
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 2
      plátek vepřová krkovice libovější, bez kosti (nebo plec), větší
    • 1
      ks špekáček kvalitní, ve vlastním střívku (nebo gothajský salám)
    • 0,50
      ks klobása dle vlastní chuti: moravská, papriková, šunková, uzená...
    • 50
      g anglická slanina nebo váhalova, moravská... cca
    • olej minimálně, jen na potření pánve
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý
    • posekané bylinky : tymián, rozmarýn, majoránka - dle chuti
    • 3
      ks cibule cca
    • 2
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme a opepříme. Uzeninu pokrájíme na kostky, kolečka nebo půlkolečka. Cibuli pokrájíme na klínky. Česnek pokrájíme na plátky nebo ho hrubě nasekáme. Vše dáme do mísy, dochutíme čerstvými nasekanými bylinkami dle chuti, promícháme, zaklopíme a necháme alespoň dvě hodiny proležet (klidně i do druhého dne). Pánev vytřeme troškou oleje, necháme jí rozpálit a pak do ní nasypeme uzenářskou směs, kterou za občasného promíchání smažíme dozlatova a do změknutí masa. Solíme podle toho, jak je uzenina slaná nebo místo soli můžeme použít sojovou či worcestrovou omáčku. Někdy se solit ani nemusí...
2
Podáváme s bramborovou přílohou, čerstvým pečivem nebo tousty a případně i sklenicí chlazeného piva.
3
Pokud budeme chtít dělat uzenářskou směs pro větší množství strávníků, můžeme vše nasypat do pekáčku, podlít černým desetistupňovým pivem a péct na 190 stupňů za občasného promíchání dozlatova, bez přiklopení.
4
Pokud dáme směs na grilovací tácek, je možné ji připravit i na grilu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Uzenářská směs s hráškem

Uzenářská směs s hráškem

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

Jednoduchá uzenářská sekaná

Jednoduchá uzenářská sekaná

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radek Anděl | 16. 5. 2016 14:55

    Bylo to ok, směs připomínala hodně špíz sundaný z jehlice, ale o dost jednoduší a rychlejší.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso
Maso Vepřové Uzeniny Oběd Svačina Večeře Pečení Smažení Grilování Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Klobása Olej Pepř mletý Posekané bylinky Špekáček Sůl Vepřová krkovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Humrové chlebíčky

Humrové chlebíčky

Špagety s mletým masem

Špagety s mletým masem

Nejlepší dort

Nejlepší dort

Pudingovo-ovocný koláč

Pudingovo-ovocný koláč

Francouzské bagety (Baguettes)

Francouzské bagety (Baguettes)

Penne s kuřecím masem, listovým špenátem a parmazánem

Penne s kuřecím masem, listovým…

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
French toast
French toast
28
Houbový guláš
Houbový guláš
25
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
24
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Bylinková pomazánka
Bylinková pomazánka
Bylinková prsa v šunce
Bylinková prsa v šunce
Bylinková salsa
Bylinková salsa
Bylinková vepřová panenka
Bylinková vepřová panenka
Bylinková žebírka na pivu
Bylinková žebírka na pivu
Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách
Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách
  • Recepty.cz
  • Bylinková uzenářská směs
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact