• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bylinková uzenářská směs
Napište svůj komentář k receptu

Bylinková uzenářská směs

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinková uzenářská směs
Bylinková uzenářská směs
Bylinková uzenářská směs
Bylinková uzenářská směs
Bylinková uzenářská směs
Bylinková uzenářská směs
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 2
      plátek vepřová krkovice libovější, bez kosti (nebo plec), větší
    • 1
      ks špekáček kvalitní, ve vlastním střívku (nebo gothajský salám)
    • 0,50
      ks klobása dle vlastní chuti: moravská, papriková, šunková, uzená...
    • 50
      g anglická slanina nebo váhalova, moravská... cca
    • olej minimálně, jen na potření pánve
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý
    • posekané bylinky : tymián, rozmarýn, majoránka - dle chuti
    • 3
      ks cibule cca
    • 2
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme a opepříme. Uzeninu pokrájíme na kostky, kolečka nebo půlkolečka. Cibuli pokrájíme na klínky. Česnek pokrájíme na plátky nebo ho hrubě nasekáme. Vše dáme do mísy, dochutíme čerstvými nasekanými bylinkami dle chuti, promícháme, zaklopíme a necháme alespoň dvě hodiny proležet (klidně i do druhého dne). Pánev vytřeme troškou oleje, necháme jí rozpálit a pak do ní nasypeme uzenářskou směs, kterou za občasného promíchání smažíme dozlatova a do změknutí masa. Solíme podle toho, jak je uzenina slaná nebo místo soli můžeme použít sojovou či worcestrovou omáčku. Někdy se solit ani nemusí...
2
Podáváme s bramborovou přílohou, čerstvým pečivem nebo tousty a případně i sklenicí chlazeného piva.
3
Pokud budeme chtít dělat uzenářskou směs pro větší množství strávníků, můžeme vše nasypat do pekáčku, podlít černým desetistupňovým pivem a péct na 190 stupňů za občasného promíchání dozlatova, bez přiklopení.
4
Pokud dáme směs na grilovací tácek, je možné ji připravit i na grilu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Uzenářská směs s hráškem

Uzenářská směs s hráškem

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

Jednoduchá uzenářská sekaná

Jednoduchá uzenářská sekaná

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radek Anděl | 16. 5. 2016 14:55

    Bylo to ok, směs připomínala hodně špíz sundaný z jehlice, ale o dost jednoduší a rychlejší.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso
Maso Vepřové Uzeniny Oběd Svačina Večeře Pečení Smažení Grilování Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Klobása Olej Pepř mletý Posekané bylinky Špekáček Sůl Vepřová krkovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová krkovice se šlehačkou

Vepřová krkovice se šlehačkou

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Slepičí polévka s noky

Slepičí polévka s noky

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Pórková omáčka

Pórková omáčka

Fazolky s Nivou

Fazolky s Nivou

Fazole na slanině

Fazole na slanině

Brokolicová polévka se sýrem a máslovými krutony

Brokolicová polévka se sýrem a…

Kávový korpus

Kávový korpus

Doporučujeme

90 minut
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

72
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
32
Hedvábná kukuřičná kaše (polenta, mămăligă), základní recept
Hedvábná kukuřičná kaše …
27
Jarní salát (nejen) se sýrem
Jarní salát (nejen) se…
23
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
21
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky až po moučník!
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné…
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
AHA.cz Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Nemocnice na kraji města: Neuvěříte, čím legendární seriál naštval opravdové doktory!

Nemocnice na kraji města: Neuvěříte, čím legendární seriál naštval opravdové doktory!

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Rudolf Hrušínský (79): 25 let tajil rozchod s manželkou! S kým teď žije?

Rudolf Hrušínský (79): 25 let tajil rozchod s manželkou! S kým teď žije?

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Čtyři kouzelná slova, která změní váš život. Tahle používejte každý den

Čtyři kouzelná slova, která změní váš život. Tahle používejte každý den

Další doporučené recepty:

Bylinková pomazánka
Bylinková pomazánka
Bylinková prsa v šunce
Bylinková prsa v šunce
Bylinková salsa
Bylinková salsa
Bylinková vepřová panenka
Bylinková vepřová panenka
Bylinková žebírka na pivu
Bylinková žebírka na pivu
Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách
Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách
  • Recepty.cz
  • Bylinková uzenářská směs
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact