• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bylinková uzenářská směs
Napište svůj komentář k receptu

Bylinková uzenářská směs

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinková uzenářská směs
Bylinková uzenářská směs
Bylinková uzenářská směs
Bylinková uzenářská směs
Bylinková uzenářská směs
Bylinková uzenářská směs
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 2
      plátek vepřová krkovice libovější, bez kosti (nebo plec), větší
    • 1
      ks špekáček kvalitní, ve vlastním střívku (nebo gothajský salám)
    • 0,50
      ks klobása dle vlastní chuti: moravská, papriková, šunková, uzená...
    • 50
      g anglická slanina nebo váhalova, moravská... cca
    • olej minimálně, jen na potření pánve
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý
    • posekané bylinky : tymián, rozmarýn, majoránka - dle chuti
    • 3
      ks cibule cca
    • 2
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme a opepříme. Uzeninu pokrájíme na kostky, kolečka nebo půlkolečka. Cibuli pokrájíme na klínky. Česnek pokrájíme na plátky nebo ho hrubě nasekáme. Vše dáme do mísy, dochutíme čerstvými nasekanými bylinkami dle chuti, promícháme, zaklopíme a necháme alespoň dvě hodiny proležet (klidně i do druhého dne). Pánev vytřeme troškou oleje, necháme jí rozpálit a pak do ní nasypeme uzenářskou směs, kterou za občasného promíchání smažíme dozlatova a do změknutí masa. Solíme podle toho, jak je uzenina slaná nebo místo soli můžeme použít sojovou či worcestrovou omáčku. Někdy se solit ani nemusí...
2
Podáváme s bramborovou přílohou, čerstvým pečivem nebo tousty a případně i sklenicí chlazeného piva.
3
Pokud budeme chtít dělat uzenářskou směs pro větší množství strávníků, můžeme vše nasypat do pekáčku, podlít černým desetistupňovým pivem a péct na 190 stupňů za občasného promíchání dozlatova, bez přiklopení.
4
Pokud dáme směs na grilovací tácek, je možné ji připravit i na grilu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Uzenářská směs s hráškem

Uzenářská směs s hráškem

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

Jednoduchá uzenářská sekaná

Jednoduchá uzenářská sekaná

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radek Anděl | 16. 5. 2016 14:55

    Bylo to ok, směs připomínala hodně špíz sundaný z jehlice, ale o dost jednoduší a rychlejší.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso
Maso Vepřové Uzeniny Oběd Svačina Večeře Pečení Smažení Grilování Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Klobása Olej Pepř mletý Posekané bylinky Špekáček Sůl Vepřová krkovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé langoše

Rychlé langoše

Křupavý bůček

Křupavý bůček

Linecké košíčky

Linecké košíčky

Květák s kakaem

Květák s kakaem

Linecký koláč mlsného manžela

Linecký koláč mlsného manžela

Piškotová roláda podle Lidušky

Piškotová roláda podle Lidušky

Kokosovo-medová roláda

Kokosovo-medová roláda

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Těsto na domácí chleba

Těsto na domácí chleba

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

23
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
21
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
20
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
19
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
19
Pumpkin Soup - Dýňová polévka
Pumpkin Soup - Dýňová…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Degradovaný princ Andrew: Nechtějí ho ani na korunovaci!

Degradovaný princ Andrew: Nechtějí ho ani na korunovaci!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Další doporučené recepty:

Bylinková pomazánka
Bylinková pomazánka
Bylinková prsa v šunce
Bylinková prsa v šunce
Bylinková salsa
Bylinková salsa
Bylinková vepřová panenka
Bylinková vepřová panenka
Bylinková žebírka na pivu
Bylinková žebírka na pivu
Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách
Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách
  • Recepty.cz
  • Bylinková uzenářská směs
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact