ks
kuřecí prsa
nebo krůtí (300 gramů), případně stehenní řízky
posekané bylinky
dle vlastní chuti a oblíbenosti: tymián, rozmarýn, libeček, majoránka...
olej
sůl
150
g
sušená šunka
parmská, schwarzwaldská... plátky cca
pepř mletý
dle chuti
česnek
- není nutný
Postup přípravy receptu
1
Maso pokrájíme na delší silnější hranolky, které opepříme, osolíme, posypeme nasekanými nebo natrhanými bylinkami, zakápneme jemně olejem a necháme alespoň hodinu odležet. Kdo má rád chuť česneku, může k masu s bylinkami přidat i stroužek jemně rozetřeného česneku nebo trochu sušeného, ale pozor na to, abychom česnekem nepřehlušili chuť bylinek. Po odležení každý kousek masa pevně zabalíme do plátku slaniny. Takto připravené maso vložíme do pánve s rozpáleným olejem a osmažíme ze všech stran.
2
Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo s opečeným toustem a čerstvou zeleninou či zeleninovým salátem.