g
bylinky
směs - kopřivy, šťovík, řeřicha, pažitka, petrželová nať,...
40
g
máslo
40
g
polohrubá mouka
2
ks
žloutek
200
ml
sladká smetana
sůl
pepř mletý
Na dozdobení
1
hrst
pečivo
opečené - pečivo
1
lžička
bylinky
Postup přípravy receptu
1
V hrnci rozehřejeme máslo. Posekané bylinky na něm krátce zpěníme. Přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou naředíme vývarem, rozmícháme a krátce povaříme.
2
Hotovou polévku rozmixujeme (nemusíme), rozmícháme žloutky ve smetaně a vlijeme do polévky. Dochutíme solí, pepřem a zvolna povaříme ještě minutku. Hotovou polévku na talířích dozdobíme opečeným pečivem a bylinkami.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Pavlína
|24. 3. 2015 10:28
Výborná a velmi snadná polévka. Dala jsem petrželku a kopřivy, místo vývaru jsem si vzala bujon ve vaničce a je to lahůdka. Děkuji.
Ilona
|7. 12. 2011 13:35
Dělám jí většinou z kopřiv a na Velikonoce nesmí chybět na stole. Taky jsem zkusila ze šťovíku a byla výborná. Ani jedno teď není bohužel k dispozici a tak jsem dala zmražený kopr a taky stála za hřích.
P. Wolfová
|29. 6. 2011 15:16
moc dobrá
Joker
|14. 5. 2011 19:17
Jednoduchá a dobrá.Přidal jsem trochu octa ;-) 8-) .