g
václavky
nebo jiné houby (hlíva, hřiby, bedly...) 200 -
3
ks
plátky krkovičky bez kosti
větší
olej
nebo sádlo
1
ks
cibule
velká
3
stroužek
česnek
200
g
moravská slanina
nebo anglická, váhalova...
bylinky
dle chuti: rozmarýn, tymián, majoránka...
vývar
na podlévání - dle potřeby
jíška
nebo hladká mouka na zahuštění
sůl
pepř mletý
mletý kmín
- není nutný
Postup přípravy receptu
1
Do vymazaného pekáče nasypeme pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, na kostky pokrájenou slaninu, pokrájené, spařené a okapané houby a bylinky dle chuti. Na to všechno položíme naklepané, po stranách nakrojené plátky osolené a opepřené krkovičky, které trošku podlijeme vývarem. Vše zaklopíme a dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů péct na cca 40 minut. Pak odklopíme a za občasného podlévání dopečeme do měkka a do barvy. Maso pak vyndáme, přidáme vývar dle potřeby a požadovaného množství omáčky (sosu), ten zahustíme jíškou či moukou (rozmíchaná v malém množství vody) a provaříme, případně ještě dochutíme solí, kmínem a pepřem. Plátky masa vrátíme do pekáče prohřát.
2
Podáváme s bramborovými noky, šiškami, knedlíkem, rýží, těstovinami...
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ročková
|12. 11. 2016 12:17
Vynikající omáčka. Má naší velkou pochvalu :-)
Diana
|30. 10. 2016 17:21
Vynikající omáčka. Doporučuji.
Vlasta Havlíková
|31. 8. 2016 14:20
Dnes jsem dělala k obědu s bramborem a moc jsme si pochutnali :-) . Rychlí a maso se nemusí tolik hlídat jako na plotně :-) :-[ :-*
Veronika Bohatová
|12. 8. 2016 10:39
Měli jsme jí včera k obědu a určitě jí můžu za nás všechny doporučit, protože byla jak od profíka. Skvělá chuť a žádné složitosti kolem vaření, což jsou hlavně pro mně body k dobru. Děkuji za recept :-)) <:-) :-* :-) :-)) :-)