• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bylinková kachní prsa II.
Napište svůj komentář k receptu

Bylinková kachní prsa II.

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinková kachní prsa II.
Bylinková kachní prsa II.
Bylinková kachní prsa II.
Bylinková kachní prsa II.
Bylinková kachní prsa II.
Bylinková kachní prsa II.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks kachní prsa
    • drcený kmín
    • sůl
    • rozmarýn čerstvá snítka, můžeme použít i tymián
    • 3
      stroužek česnek velký jeden stroužek paličáku nebo menší 2 -
    • 1
      lžička hladká mouka cca
    • vývar dle potřeby a chuti

Postup přípravy receptu

1
Kachní prsa očistíme a ostrým nožem do jejich kůže (ne až do masa!) nařežeme mřížku. Prsa pokmínujeme, jemně osolíme a necháme na talířku odpočinout cca 30 minut, ale už je nedáváme do chladna. Rozpálíme si pánev nebo kastrol (bez tuku!) a prsa dáme smažit společně se snítkou rozmarýnu nejprve kůží dolů na cca 6-7 minut, dle jejich velikosti. Kůže pustí dostatek tuku, takže žádný jiný tuk potřebovat nebudeme.
2
Po osmažení otočíme kůží nahoru, přidáme už i na placičku rozmáčknutý česnek a smažíme dalších cca 6-7 minut. Pokud by se nám snítka rozmarýnu začala připalovat, vyndáme ji během otáčení prsou už ven a zrovna tak i česnek. Potřebujeme navonět výpek, nikoliv ho nechat zhořknout, takže jakmile česnek hnědne, pryč s ním.
3
Během smažení si rozpálíme troubu na 220 stupňů. Až budou prsa hotová, osmažená, vyndáme je na talíř nebo zapékací misku, přelijeme lžící tuku, osolíme, troubu vypneme a prsa v ní necháme cca 10 minut dojít (nepřesušit!, někdy stačí 5 minut). Jestliže máme radši méně propečená, stačí je po vyndání z pánve na talíř osolit, zakrýt alobalem na cca 5 minut a nechat dojít a zatáhnout.
4
Během čekání na odležení masa si z pánve, na které jsme prsa smažili, slijeme přebytečný tuk a ponecháme jen nezbytně nutnou "připečenou" část, kterou zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání jí opražíme. Pak přilijeme vývar dle potřeby, hustoty sosu. Necháme provařit, dosolíme dle chuti.
5
Prsa pokrájíme na slabší plátky, které rozložíme na talíř do vějíře k příloze (brambory, noky...) a přelijeme sosem, který jsme si připravili. Podávat můžeme například i s červeným zelím nebo červenou řepou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bylinková kachní prsa

Bylinková kachní prsa

Bylinková prsa v šunce

Bylinková prsa v šunce

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tomášková | 30. 10. 2016 17:26

    Zdálo se to složité, ale byla to delikatesa na úrovni. Vynikající masíčko, ke kterému byl i sandno pochopitelný postup.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Kachní
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Drcený kmín Hladká mouka Kachní prsa Rozmarýn Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Dietní jablečný závin

Dietní jablečný závin

Losos s citronovou omáčkou

Losos s citronovou omáčkou

Lehký letní salát

Lehký letní salát

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

Placek ze strouhanky

Placek ze strouhanky

Nadýchané americké lívance

Nadýchané americké lívance

Salát z quinoy a sušených rajčat

Salát z quinoy a sušených rajčat

Borůvkové muffiny - rumové

Borůvkové muffiny - rumové

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

19
Kakaový korpus
Kakaový korpus
19
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
12
Mexický hrnec s rýží
Mexický hrnec s rýží

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Myslivcová už toho má dost: Konec ponižování!

Myslivcová už toho má dost: Konec ponižování!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Další doporučené recepty:

Bylinková játra (nejen) se slaninou
Bylinková játra (nejen) se slaninou
Bylinková játrová omáčka se žampiony
Bylinková játrová omáčka se žampiony
Bylinková kachní prsa
Bylinková kachní prsa
Bylinková krkovice na houbách (václavkách)
Bylinková krkovice na houbách …
Bylinková krkovička na černém pivu
Bylinková krkovička na černém pivu
Bylinková krůtí (nejen) stehna na houbách
Bylinková krůtí (nejen) stehna na…
  • Recepty.cz
  • Bylinková kachní prsa II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact