• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bylinková kachní prsa II.
Napište svůj komentář k receptu

Bylinková kachní prsa II.

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinková kachní prsa II.
Bylinková kachní prsa II.
Bylinková kachní prsa II.
Bylinková kachní prsa II.
Bylinková kachní prsa II.
Bylinková kachní prsa II.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks kachní prsa
    • drcený kmín
    • sůl
    • rozmarýn čerstvá snítka, můžeme použít i tymián
    • 3
      stroužek česnek velký jeden stroužek paličáku nebo menší 2 -
    • 1
      lžička hladká mouka cca
    • vývar dle potřeby a chuti

Postup přípravy receptu

1
Kachní prsa očistíme a ostrým nožem do jejich kůže (ne až do masa!) nařežeme mřížku. Prsa pokmínujeme, jemně osolíme a necháme na talířku odpočinout cca 30 minut, ale už je nedáváme do chladna. Rozpálíme si pánev nebo kastrol (bez tuku!) a prsa dáme smažit společně se snítkou rozmarýnu nejprve kůží dolů na cca 6-7 minut, dle jejich velikosti. Kůže pustí dostatek tuku, takže žádný jiný tuk potřebovat nebudeme.
2
Po osmažení otočíme kůží nahoru, přidáme už i na placičku rozmáčknutý česnek a smažíme dalších cca 6-7 minut. Pokud by se nám snítka rozmarýnu začala připalovat, vyndáme ji během otáčení prsou už ven a zrovna tak i česnek. Potřebujeme navonět výpek, nikoliv ho nechat zhořknout, takže jakmile česnek hnědne, pryč s ním.
3
Během smažení si rozpálíme troubu na 220 stupňů. Až budou prsa hotová, osmažená, vyndáme je na talíř nebo zapékací misku, přelijeme lžící tuku, osolíme, troubu vypneme a prsa v ní necháme cca 10 minut dojít (nepřesušit!, někdy stačí 5 minut). Jestliže máme radši méně propečená, stačí je po vyndání z pánve na talíř osolit, zakrýt alobalem na cca 5 minut a nechat dojít a zatáhnout.
4
Během čekání na odležení masa si z pánve, na které jsme prsa smažili, slijeme přebytečný tuk a ponecháme jen nezbytně nutnou "připečenou" část, kterou zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání jí opražíme. Pak přilijeme vývar dle potřeby, hustoty sosu. Necháme provařit, dosolíme dle chuti.
5
Prsa pokrájíme na slabší plátky, které rozložíme na talíř do vějíře k příloze (brambory, noky...) a přelijeme sosem, který jsme si připravili. Podávat můžeme například i s červeným zelím nebo červenou řepou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bylinková kachní prsa

Bylinková kachní prsa

Bylinková prsa v šunce

Bylinková prsa v šunce

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tomášková | 30. 10. 2016 17:26

    Zdálo se to složité, ale byla to delikatesa na úrovni. Vynikající masíčko, ke kterému byl i sandno pochopitelný postup.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Kachní
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Drcený kmín Hladká mouka Kachní prsa Rozmarýn Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Růžičková kapusta

Růžičková kapusta

Špagety alla puttanesca

Špagety alla puttanesca

Vepřové na zelenině

Vepřové na zelenině

Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)

Vegetariánské karbanátky (rýžovo…

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným masem

Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným…

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

2114
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
180
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
128
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
119
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
112
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté, odpalované i bez koulení
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté,…
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
AHA.cz Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Magda z Ulice Veronika Macková přiznala: Chodila jsem k terapeutovi! Během rozchodu s Hynkem Čermákem

Magda z Ulice Veronika Macková přiznala: Chodila jsem k terapeutovi! Během rozchodu s Hynkem Čermákem

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Další doporučené recepty:

Bylinková játra (nejen) se slaninou
Bylinková játra (nejen) se slaninou
Bylinková játrová omáčka se žampiony
Bylinková játrová omáčka se žampiony
Bylinková kachní prsa
Bylinková kachní prsa
Bylinková krkovice na houbách (václavkách)
Bylinková krkovice na houbách …
Bylinková krkovička na černém pivu
Bylinková krkovička na černém pivu
Bylinková krůtí (nejen) stehna na houbách
Bylinková krůtí (nejen) stehna na…
  • Recepty.cz
  • Bylinková kachní prsa II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact