• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bylinková kachní prsa
Napište svůj komentář k receptu

Bylinková kachní prsa

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 46
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinková kachní prsa
Bylinková kachní prsa
Bylinková kachní prsa
Bylinková kachní prsa
Bylinková kachní prsa
Bylinková kachní prsa
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks kachní prsa
    • snítka tymiánu nebo rozmarýnu
    • sůl
    • pepř mletý nejlépe hrubě mletý, může být i barevný

Postup přípravy receptu

1
Kachní prsa očistíme, kůži šikmo pokrájíme, ale dáváme pozor, abychom krájeli jen do kůže a neprořezávali se až do masa. Když máme kůži pokrájenou do mřížky, prsa dostatečně opepříme a posypeme lístečky tymiánu. Takto připravená prsa necháme půl hodinky až hodinu proležet (nedáváme je do chladna). Poté je jen velmi jemně osolíme a dáme smažit do rozpálené pánve BEZ tuku, nejprve kůží dolů a až po úplném osmažení otočíme a osmažíme i z druhé strany dozlatova. Smažíme cca 5-7 minut z každé strany.
2
Kůže je velmi tučná, takže tuk budeme mít potřebu spíš odebírat (neodebíráme) než potřebovat nějaký navíc. Během smažení si rozpálíme troubu na 220 a poté, až budeme mít prsa osmažená, vyndáme je z pánve na talíř (kastrol), polijeme lžící tuku z prsou, osolíme a dáme je do trouby, kterou po vložení masa vypneme a prsa necháme na cca deset minut v teplé troubě dojít (nepřesušit!).
3
Pokud máme prsa menší nebo máme radši maso méně propečené, tento krok s troubou vynecháme. Po vyndání masa z trouby (pozor na horký talíř!) necháme ještě cca 3-4 minuty odpočinout. Ta prsa, která jsme nevkládali do trouby, je lepší při odpočívání zakrýt alobalem. Prsa pak pokrájíme na plátky (medailonky), které naaranžujeme na talíř k příloze a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bylinková kachní prsa II.

Bylinková kachní prsa II.

Bylinková prsa v šunce

Bylinková prsa v šunce

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Renáta | 4. 3. 2017 13:03

    Vynikající!Tady není co dodat.

  • Katerina Forchtnerova | 6. 10. 2016 20:13

    4 ingredience a tak vynikajici maso! Expedovala jsem se stouchanymi bramborami a neskutecne jsme si debuzirovali.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kachní prsa Pepř mletý Snítka tymiánu Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé langoše

Rychlé langoše

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Selská směs

Selská směs

Whiskey Sour - koktejl

Whiskey Sour - koktejl

Zapečené plněné bagety

Zapečené plněné bagety

Ledový salát s cherry rajčátky a smetanou

Ledový salát s cherry rajčátky a…

Dětské tiramisu

Dětské tiramisu

Lehké a křupavé vafle

Lehké a křupavé vafle

Horké zázvorové smoothie s mrkví

Horké zázvorové smoothie s mrkví

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

40
Čevabčiči
Čevabčiči
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
24
Chudí rytíři
Chudí rytíři
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Marie Doležalová boří tabu: Vtipně reaguje na dotazy o StarDance, kilech navíc i nový účes

Marie Doležalová boří tabu: Vtipně reaguje na dotazy o StarDance, kilech navíc i nový účes

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Bylinková dýně s balkánským sýrem
Bylinková dýně s balkánským sýrem
Bylinková játra (nejen) se slaninou
Bylinková játra (nejen) se slaninou
Bylinková játrová omáčka se žampiony
Bylinková játrová omáčka se žampiony
Bylinková kachní prsa II.
Bylinková kachní prsa II.
Bylinková krkovice na houbách (václavkách)
Bylinková krkovice na houbách …
Bylinková krkovička na černém pivu
Bylinková krkovička na černém pivu
  • Recepty.cz
  • Bylinková kachní prsa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact