Na oleji osmažíme slaninu, ke které následně přidáme osmažit i očištěná, pokrájená játra. Po osmažení jater přidáme nasekaný česnek, tymián, hrubě pokrájenou cibuli a dále smažíme do "povadnutí" cibule. Poté do pánve přidáme na měsíčky pokrájené žampiony, osolíme (nebo použijeme sojovou omáčku), opepříme, ještě krátce smažíme a na cca 10 minut zaklopíme a vše necháme podusit na mírném ohni pod poklicí.
2
Podlévat není většinou nutné, protože žampiony pustí šťávu, ale to už si každý jistě pohlídá.
3
Pokud chceme sosík, přidáme do směsi cca 1 dl vody s troškou solamylu nebo hladké mouky a vše ještě krátce provaříme. Dochutíme ještě dle chuti solí, pepřem nebo sojovou omáčkou.
4
Podáváme s vařenými špeclemi, rýží, brambory, noky, chlebem.