• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bylinková dýně s balkánským sýrem
Napište svůj komentář k receptu

Bylinková dýně s balkánským sýrem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinková dýně s balkánským sýrem
Bylinková dýně s balkánským sýrem
Bylinková dýně s balkánským sýrem
Bylinková dýně s balkánským sýrem
Bylinková dýně s balkánským sýrem
Bylinková dýně s balkánským sýrem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 500
      g dýně očištěná, pokrájená na větší kostky
    • bylinky čerstvé nebo sušené: tymián, rozmarýn... dle chuti
    • 200
      g uzenina dle chuti: špekáček, slanina, klobása... cca
    • 2
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • olej nebo máslo
    • 150
      g balkánský sýr nastrouhaný nebo rozdrobený, 100 -

Postup přípravy receptu

1
Do olejem nebo máslem vymazané zapékací mísy (pekáčku) nasypeme pokrájenou očištěnou dýni, pokrájenou uzeninu a bylinky dle chuti. Vše promícháme a dáme péct do předehřáté trouby doměkka a dozlatova na 200 stupňů, během pečení přidáme nasekaný česnek a dle potřeby promícháme. Nesolíme, to až nakonec nebo vůbec, jelikož uzenina je slaná a balkánský sýr také. Případně můžeme místo soli použít trošku sojové omáčky. Před dopečením posypeme balkánským sýrem a ještě krátce zapečeme.
2
Pokud vynecháme uzeninu, budeme mít dobrou bylinkovou dýni - bezmasou. Přidáme jen k dýni kousek másla a pečeme čistě jen s česnekem a bylinkami.
3
Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší, pečivem nebo samotné se zeleninovou oblohou. Použít můžeme i jako přílohu, nejlépe pečenou bez uzeniny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketový salát s balkánským sýrem

Cuketový salát s balkánským sýrem

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Listový závin se špenátem a…

Omeleta z těstovin s balkánským sýrem

Omeleta z těstovin s balkánským sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Vegetariánské a zdravé Zelenina
Maso Pokrmy Zdravě i chutně Přílohy Z mléka / sýra Ze zeleniny Zeleninové Uzeniny Bezmasá jídla Září Říjen Listopad Oběd Svačina Večeře Pečení Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Bylinky Česnek Dýně Olej Uzenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pribináček domácí

Pribináček domácí

Zdravé sušenky

Zdravé sušenky

Jogurtový koláč s tvarohem

Jogurtový koláč s tvarohem

Řecký těstovinový salát

Řecký těstovinový salát

Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou…

Sněhové pusinky II.

Sněhové pusinky II.

Babiččina bábovka (výborná)

Babiččina bábovka (výborná)

Pórková polévka se slaninou I.

Pórková polévka se slaninou I.

Red velvet brownies

Red velvet brownies

Doporučujeme

30 minut
Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

313
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
264
Máslové řízky
Máslové řízky
249
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
179
Dýňová tortila
Dýňová tortila
59
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…

Zajímavé články

Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
AHA.cz Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Hvězda Ordinace Cibulková: Vyhazov z postu ředitelky! Jen po roce… Kolegové sepsali petici

Hvězda Ordinace Cibulková: Vyhazov z postu ředitelky! Jen po roce… Kolegové sepsali petici

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

Další doporučené recepty:

Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Bylinková bageta
Bylinková bageta
Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
Bylinková játra (nejen) se slaninou
Bylinková játra (nejen) se slaninou
Bylinková játrová omáčka se žampiony
Bylinková játrová omáčka se žampiony
Bylinková kachní prsa
Bylinková kachní prsa
  • Recepty.cz
  • Bylinková dýně s balkánským sýrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact