• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
Napište svůj komentář k receptu

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 25
      g máslo
    • 20
      g hladká mouka 1 lžíce, tj. cca
    • 1
      snítka rozmarýn nebo jiné bylinky dle vlastní chuti
    • sůl
    • pepř mletý - není nutný
    • 300
      ml smetana ke šlehání dle hustoty, cca
  • Dále dle chuti:
    • sýr Ementál, Čedar... nebo tavený smetanový sýr
    • česnek nasekaný

Postup přípravy receptu

1
Máslo necháme rozpustit, zaprášíme moukou, kterou necháme za stálého míchání jen lehce zrůžovět (uděláme jíšku). Přidáme větvičku rozmarýnu, kterou jsme lehce pomačkali lžící, aby se uvolnilo aroma. Za stálého míchání zalijeme smetanou (lze i na vaření) do požadované hustoty a necháme provařit. Osolíme, opepříme a hotovým bylinkovým bešamelem přeléváme vařené nové brambory, kuřecí nebo rybí (losos, treska...) přírodní maso, těstoviny, gnocchi...
2
Do bylinkového bešamelu jako obměnu můžeme vmíchat nasekaný stroužek česneku, tavený nebo tvrdý strouhaný sýr (Ementál, Čedar...) a připravit tak omáčku (přeliv) na jiný způsob.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky

Bešamelová omáčka s česnekovými…

Bešamelová prsíčka v pršutu (prosciutto) s parmezánem

Bešamelová prsíčka v pršutu …

Bylinková játrová omáčka se žampiony

Bylinková játrová omáčka se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarmila | 30. 9. 2014 12:38

    Omáčka je výborná sama o sobě, stačilo pár brambor a byla bych nadmíru spokojená. Děkuji :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Ostatní Z mléka / sýra Zálivky a omáčky Bezmasá jídla Oběd Svačina Večeře Vaření Děti Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Máslo Pepř mletý Rozmarýn Smetana ke šlehání Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česneková polévka III.

Česneková polévka III.

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Klatovský řízek

Klatovský řízek

Zapečený květák III.

Zapečený květák III.

Linecká velikonoční vejce II.

Linecká velikonoční vejce II.

Lívance II.

Lívance II.

Treska na gril

Treska na gril

Krémová zeleninová polévka

Krémová zeleninová polévka

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

41
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
22
Margotkové řezy
Margotkové řezy
22
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
21
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
21
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými zemiakmi (videorecept)
Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými…
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Bylinková bageta
Bylinková bageta
Bylinková dýně s balkánským sýrem
Bylinková dýně s balkánským sýrem
Bylinková játra (nejen) se slaninou
Bylinková játra (nejen) se slaninou
Bylinková játrová omáčka se žampiony
Bylinková játrová omáčka se žampiony
  • Recepty.cz
  • Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact