• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Napište svůj komentář k receptu

Bylinková a rajčatová focaccia s pestem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Čerstvý voňavý italský chléb je skvělou přílohou, použít se dá i jako základ na pizzu nebo sendvič, výborný je ale i jen tak. Co je ale nejlepší,snadno ho upečete doma. Možná vás překvapí, jak rychlé a jednoduché to je. Ochutit ho můžete třeba bylinkami, cherry rajčaty nebo olivami.

Suroviny

2 porce
    • 1
      kg hladká mouka + 3 lžíce
    • 800
      ml teplá voda
    • 42
      g droždí čerstvé
    • 2
      snítka rozmarýn
    • 10
      snítka tymián
    • 1
      hrst cherry rajčátka
    • olivový olej
    • sůl vločková
  • pesto
    • 80
      ml olivový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce piniové semínka
    • 1
      svazek bazalka
    • sůl
    • pepř drcený

Postup přípravy receptu

1
Mouku rozdělte na 2x 500 g. Připravte si dvě velké mísy, do každé nalijte 400 ml teplé vody, rozdrobte polovinu kostky droždí a vidličkou ho dobře rozmíchejte. Přidejte asi 3 lžíce mouky a opět dobře rozmíchejte, aby se všechna mouka vsákla a vznikla řidší kaše. Nyní do každé mísy postupně prosejte 500 g mouky. Stačí, když ji do kváskového základu rázně vmícháte vidličkou, mouka by měla zcela absorbovat tekutinu. Mísy zakryjte potravinářskou fólií, dejte na teplé místo a nechte těsto asi 80 minut kynout. Mělo by minimálně zdvojnásobit objem.
2
Mezitím připravte pesto. Do mixéru nalijte asi 80 ml oleje, přidejte pokrájený česnek, poctivou špetku soli, čerstvě mletý pepř, piniová semínka a bazalku. Několika intenzivními pulzy vše rozmixujte, bazalka by se neměla mixovat příliš dlouho. Konzistenci pesta můžete upravit trochou oleje, mělo by být spíše tekutější.

RADA: Jak rychle oloupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Rozmarýn nasekejte nadrobno, z tymiánu otrhejte lístky, rajčata pokrájejte na poloviny. Připravte si dva plechy vyložené pečicím papírem. Na každý vyklopte vykynuté těsto, bude se lepit, nejlepší je vyškrábnout ho pekařskou kartou. Těsto pomoučněte a prsty roztáhněte po celé ploše plechu. Na každý plát těsta nalijte asi 2 lžíce oleje a prsty olej zapracujte do těsta. Plechy dejte na teplé místo a nechte ještě alespoň 30 minut kynout.
4
Troubu rozpalte na maximum. Do jednoho plátu těsta prsty zapracujte nasekané byliny a posypte ho vločkovou solí. Druhý plát těsta pocákejte asi 3 lžícemi pesta, opět ho prsty zapracujte dovnitř, pak do těsta zatlačte půlky rajčat, nakonec vše zasypte solí. Plechy dejte do rozpálené trouby a pečte asi 20 minut. Hotovou focacciu nechte vychladnout, pak krájejte zubatým nožem na nepravidelné kusy a podávejte se zbylým pestem k namáčení.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (září/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou

Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou

Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem

Focaccia s bylinkami, olivami a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cherry rajčátka Droždí Hladká mouka Olivový olej Pepř drcený Piniové semínka Rozmarýn Sůl Teplá voda Tymián

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krabí pomazánka

Krabí pomazánka

Mleté maso se špenátem

Mleté maso se špenátem

Zapečená krupicová kaše

Zapečená krupicová kaše

Papriková pomazánka II.

Papriková pomazánka II.

Přírodní maso s cuketou - minutka

Přírodní maso s cuketou - minutka

Kuřecí směs v bramborové kaši

Kuřecí směs v bramborové kaši

Ředkvičková pomazánka s tvarohem a tatarkou

Ředkvičková pomazánka s tvarohem a…

Kynutý beránek

Kynutý beránek

Játrová směs se zeleninou

Játrová směs se zeleninou

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

18
Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
Hruškový koláč s…
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
11
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Butter chicken (máslové kuře) s flat roti (indickým chlebem)
Butter chicken (máslové kuře) s flat…
Butter chicken masala
Butter chicken masala
Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými zemiakmi (videorecept)
Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými…
Bylinková bageta
Bylinková bageta
Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
Bylinková dýně s balkánským sýrem
Bylinková dýně s balkánským sýrem
  • Recepty.cz
  • Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact