• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Napište svůj komentář k receptu

Bylinková a rajčatová focaccia s pestem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Čerstvý voňavý italský chléb je skvělou přílohou, použít se dá i jako základ na pizzu nebo sendvič, výborný je ale i jen tak. Co je ale nejlepší,snadno ho upečete doma. Možná vás překvapí, jak rychlé a jednoduché to je. Ochutit ho můžete třeba bylinkami, cherry rajčaty nebo olivami.

Suroviny

2 porce
    • 1
      kg hladká mouka + 3 lžíce
    • 800
      ml teplá voda
    • 42
      g droždí čerstvé
    • 2
      snítka rozmarýn
    • 10
      snítka tymián
    • 1
      hrst cherry rajčátka
    • olivový olej
    • sůl vločková
  • pesto
    • 80
      ml olivový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce piniové semínka
    • 1
      svazek bazalka
    • sůl
    • pepř drcený

Postup přípravy receptu

1
Mouku rozdělte na 2x 500 g. Připravte si dvě velké mísy, do každé nalijte 400 ml teplé vody, rozdrobte polovinu kostky droždí a vidličkou ho dobře rozmíchejte. Přidejte asi 3 lžíce mouky a opět dobře rozmíchejte, aby se všechna mouka vsákla a vznikla řidší kaše. Nyní do každé mísy postupně prosejte 500 g mouky. Stačí, když ji do kváskového základu rázně vmícháte vidličkou, mouka by měla zcela absorbovat tekutinu. Mísy zakryjte potravinářskou fólií, dejte na teplé místo a nechte těsto asi 80 minut kynout. Mělo by minimálně zdvojnásobit objem.
2
Mezitím připravte pesto. Do mixéru nalijte asi 80 ml oleje, přidejte pokrájený česnek, poctivou špetku soli, čerstvě mletý pepř, piniová semínka a bazalku. Několika intenzivními pulzy vše rozmixujte, bazalka by se neměla mixovat příliš dlouho. Konzistenci pesta můžete upravit trochou oleje, mělo by být spíše tekutější.

RADA: Jak rychle oloupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Rozmarýn nasekejte nadrobno, z tymiánu otrhejte lístky, rajčata pokrájejte na poloviny. Připravte si dva plechy vyložené pečicím papírem. Na každý vyklopte vykynuté těsto, bude se lepit, nejlepší je vyškrábnout ho pekařskou kartou. Těsto pomoučněte a prsty roztáhněte po celé ploše plechu. Na každý plát těsta nalijte asi 2 lžíce oleje a prsty olej zapracujte do těsta. Plechy dejte na teplé místo a nechte ještě alespoň 30 minut kynout.
4
Troubu rozpalte na maximum. Do jednoho plátu těsta prsty zapracujte nasekané byliny a posypte ho vločkovou solí. Druhý plát těsta pocákejte asi 3 lžícemi pesta, opět ho prsty zapracujte dovnitř, pak do těsta zatlačte půlky rajčat, nakonec vše zasypte solí. Plechy dejte do rozpálené trouby a pečte asi 20 minut. Hotovou focacciu nechte vychladnout, pak krájejte zubatým nožem na nepravidelné kusy a podávejte se zbylým pestem k namáčení.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (září/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou

Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou

Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem

Focaccia s bylinkami, olivami a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cherry rajčátka Droždí Hladká mouka Olivový olej Pepř drcený Piniové semínka Rozmarýn Sůl Teplá voda Tymián

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Slané tyčinky se šunkou

Slané tyčinky se šunkou

Špagety se špenátovým pestem

Špagety se špenátovým pestem

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Kološvárské zelí z remosky

Kološvárské zelí z remosky

Pečená kambala s tymiánem

Pečená kambala s tymiánem

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

29
Klasické lečo
Klasické lečo
22
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
18
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
AHA.cz A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Miss Marie Danči po předání korunky: Zpověď o bulimii i o vztahu s Vodochodským! Čím ji překvapil?

Miss Marie Danči po předání korunky: Zpověď o bulimii i o vztahu s Vodochodským! Čím ji překvapil?

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Další doporučené recepty:

Butter chicken (máslové kuře) s flat roti (indickým chlebem)
Butter chicken (máslové kuře) s flat…
Butter chicken masala
Butter chicken masala
Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými zemiakmi (videorecept)
Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými…
Bylinková bageta
Bylinková bageta
Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
Bylinková dýně s balkánským sýrem
Bylinková dýně s balkánským sýrem
  • Recepty.cz
  • Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact