• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Napište svůj komentář k receptu

Bylinková a rajčatová focaccia s pestem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Čerstvý voňavý italský chléb je skvělou přílohou, použít se dá i jako základ na pizzu nebo sendvič, výborný je ale i jen tak. Co je ale nejlepší,snadno ho upečete doma. Možná vás překvapí, jak rychlé a jednoduché to je. Ochutit ho můžete třeba bylinkami, cherry rajčaty nebo olivami.

Suroviny

2 porce
    • 1
      kg hladká mouka + 3 lžíce
    • 800
      ml teplá voda
    • 42
      g droždí čerstvé
    • 2
      snítka rozmarýn
    • 10
      snítka tymián
    • 1
      hrst cherry rajčátka
    • olivový olej
    • sůl vločková
  • pesto
    • 80
      ml olivový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce piniové semínka
    • 1
      svazek bazalka
    • sůl
    • pepř drcený

Postup přípravy receptu

1
Mouku rozdělte na 2x 500 g. Připravte si dvě velké mísy, do každé nalijte 400 ml teplé vody, rozdrobte polovinu kostky droždí a vidličkou ho dobře rozmíchejte. Přidejte asi 3 lžíce mouky a opět dobře rozmíchejte, aby se všechna mouka vsákla a vznikla řidší kaše. Nyní do každé mísy postupně prosejte 500 g mouky. Stačí, když ji do kváskového základu rázně vmícháte vidličkou, mouka by měla zcela absorbovat tekutinu. Mísy zakryjte potravinářskou fólií, dejte na teplé místo a nechte těsto asi 80 minut kynout. Mělo by minimálně zdvojnásobit objem.
2
Mezitím připravte pesto. Do mixéru nalijte asi 80 ml oleje, přidejte pokrájený česnek, poctivou špetku soli, čerstvě mletý pepř, piniová semínka a bazalku. Několika intenzivními pulzy vše rozmixujte, bazalka by se neměla mixovat příliš dlouho. Konzistenci pesta můžete upravit trochou oleje, mělo by být spíše tekutější.

RADA: Jak rychle oloupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Rozmarýn nasekejte nadrobno, z tymiánu otrhejte lístky, rajčata pokrájejte na poloviny. Připravte si dva plechy vyložené pečicím papírem. Na každý vyklopte vykynuté těsto, bude se lepit, nejlepší je vyškrábnout ho pekařskou kartou. Těsto pomoučněte a prsty roztáhněte po celé ploše plechu. Na každý plát těsta nalijte asi 2 lžíce oleje a prsty olej zapracujte do těsta. Plechy dejte na teplé místo a nechte ještě alespoň 30 minut kynout.
4
Troubu rozpalte na maximum. Do jednoho plátu těsta prsty zapracujte nasekané byliny a posypte ho vločkovou solí. Druhý plát těsta pocákejte asi 3 lžícemi pesta, opět ho prsty zapracujte dovnitř, pak do těsta zatlačte půlky rajčat, nakonec vše zasypte solí. Plechy dejte do rozpálené trouby a pečte asi 20 minut. Hotovou focacciu nechte vychladnout, pak krájejte zubatým nožem na nepravidelné kusy a podávejte se zbylým pestem k namáčení.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (září/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou

Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou

Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem

Focaccia s bylinkami, olivami a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cherry rajčátka Droždí Hladká mouka Olivový olej Pepř drcený Piniové semínka Rozmarýn Sůl Teplá voda Tymián

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Špagety zapečené se zeleninou

Špagety zapečené se zeleninou

Zapečená brokolice se žampiony

Zapečená brokolice se žampiony

Koláčky z listového těsta

Koláčky z listového těsta

Bagety z pekárny

Bagety z pekárny

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Vajíčková pomazánka z lučiny

Vajíčková pomazánka z lučiny

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Řízky v klobásovém zelí

Řízky v klobásovém zelí

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

97
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
78
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
41
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
29
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
28
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Butter chicken (máslové kuře) s flat roti (indickým chlebem)
Butter chicken (máslové kuře) s flat…
Butter chicken masala
Butter chicken masala
Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými zemiakmi (videorecept)
Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými…
Bylinková bageta
Bylinková bageta
Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
Bylinková dýně s balkánským sýrem
Bylinková dýně s balkánským sýrem
  • Recepty.cz
  • Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact