• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Napište svůj komentář k receptu

Bylinková a rajčatová focaccia s pestem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Čerstvý voňavý italský chléb je skvělou přílohou, použít se dá i jako základ na pizzu nebo sendvič, výborný je ale i jen tak. Co je ale nejlepší,snadno ho upečete doma. Možná vás překvapí, jak rychlé a jednoduché to je. Ochutit ho můžete třeba bylinkami, cherry rajčaty nebo olivami.

Suroviny

2 porce
    • 1
      kg hladká mouka + 3 lžíce
    • 800
      ml teplá voda
    • 42
      g droždí čerstvé
    • 2
      snítka rozmarýn
    • 10
      snítka tymián
    • 1
      hrst cherry rajčátka
    • olivový olej
    • sůl vločková
  • pesto
    • 80
      ml olivový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce piniové semínka
    • 1
      svazek bazalka
    • sůl
    • pepř drcený

Postup přípravy receptu

1
Mouku rozdělte na 2x 500 g. Připravte si dvě velké mísy, do každé nalijte 400 ml teplé vody, rozdrobte polovinu kostky droždí a vidličkou ho dobře rozmíchejte. Přidejte asi 3 lžíce mouky a opět dobře rozmíchejte, aby se všechna mouka vsákla a vznikla řidší kaše. Nyní do každé mísy postupně prosejte 500 g mouky. Stačí, když ji do kváskového základu rázně vmícháte vidličkou, mouka by měla zcela absorbovat tekutinu. Mísy zakryjte potravinářskou fólií, dejte na teplé místo a nechte těsto asi 80 minut kynout. Mělo by minimálně zdvojnásobit objem.
2
Mezitím připravte pesto. Do mixéru nalijte asi 80 ml oleje, přidejte pokrájený česnek, poctivou špetku soli, čerstvě mletý pepř, piniová semínka a bazalku. Několika intenzivními pulzy vše rozmixujte, bazalka by se neměla mixovat příliš dlouho. Konzistenci pesta můžete upravit trochou oleje, mělo by být spíše tekutější.

RADA: Jak rychle oloupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Rozmarýn nasekejte nadrobno, z tymiánu otrhejte lístky, rajčata pokrájejte na poloviny. Připravte si dva plechy vyložené pečicím papírem. Na každý vyklopte vykynuté těsto, bude se lepit, nejlepší je vyškrábnout ho pekařskou kartou. Těsto pomoučněte a prsty roztáhněte po celé ploše plechu. Na každý plát těsta nalijte asi 2 lžíce oleje a prsty olej zapracujte do těsta. Plechy dejte na teplé místo a nechte ještě alespoň 30 minut kynout.
4
Troubu rozpalte na maximum. Do jednoho plátu těsta prsty zapracujte nasekané byliny a posypte ho vločkovou solí. Druhý plát těsta pocákejte asi 3 lžícemi pesta, opět ho prsty zapracujte dovnitř, pak do těsta zatlačte půlky rajčat, nakonec vše zasypte solí. Plechy dejte do rozpálené trouby a pečte asi 20 minut. Hotovou focacciu nechte vychladnout, pak krájejte zubatým nožem na nepravidelné kusy a podávejte se zbylým pestem k namáčení.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (září/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Focaccia s olivami a rozmarýnem

Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou

Focaccia s tymiánovým zelím a slaninou

Focaccia s bylinkami, olivami a pečeným česnekem

Focaccia s bylinkami, olivami a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cherry rajčátka Droždí Hladká mouka Olivový olej Pepř drcený Piniové semínka Rozmarýn Sůl Teplá voda Tymián

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechové řezy medové

Ořechové řezy medové

Placičky z cukety a mrkve

Placičky z cukety a mrkve

Meruňkový závin

Meruňkový závin

Brambory na plechu s bylinkami

Brambory na plechu s bylinkami

Anglická pečeně (Carvery)

Anglická pečeně (Carvery)

Pečený čaj - hruškový

Pečený čaj - hruškový

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Nakládané masové kostky dušené na cibuli

Nakládané masové kostky dušené na…

Kvalitní domácí chléb

Kvalitní domácí chléb

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

53
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
38
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
30
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
27
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
26
Citronovo-kuřecí polévka
Citronovo-kuřecí polévka

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Butter chicken (máslové kuře) s flat roti (indickým chlebem)
Butter chicken (máslové kuře) s flat…
Butter chicken masala
Butter chicken masala
Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými zemiakmi (videorecept)
Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými…
Bylinková bageta
Bylinková bageta
Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)
Bylinková dýně s balkánským sýrem
Bylinková dýně s balkánským sýrem
  • Recepty.cz
  • Bylinková a rajčatová focaccia s pestem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact