Připravte si pokrm inspirovaný indickou kuchyní a nechte se unést úžasnou vůní koření jako je garam masala, kardamom, skořice, muškátový květ i pískavice. Butter chicken masala si nejlépe vychutnáte s rýží a čerstvými lístky koriandru.
V hluboké pánvi rozehřejte 2 lžíce ghí a maso ze všech stran orestujte, asi 5 minut. Vyjměte je a odložte do misky. V pánvi nyní nechte rozvonět kardamom, koření garam masala, skořici, muškátový květ a pískavici.
Přidejte česnek, vlijte rajčata i se šťávou v konzervě, přiveďte je k varu, snižte teplotu a pod poklicí 10 minut vařte. Ponorným mixérem vše rozmixujte dohladka.
V širokém kastrolu rozehřejte 2 lžíce ghí a krátce orestujte zázvor s chilli papričkami. Nechte rozpustit sladkou papriku, přidejte rajčatový základ i maso, a pod poklicí duste doměkka, asi 20 minut. Podle potřeby přidejte trochu vody. Jakmile je maso měkké, přimíchejte med a smetanu, podle chuti osolte a prohřejte. Podávejte s lístky koriandru a rýží.