Buřty nařežeme posypeme pepřem a chilli a položíme do hrnce (nějaký větší je ideální).
2
Nakrájíme na kolečka cibuli, česnek, rajčata a papriku (já dávám ještě tak jeden brambor na jeden buřt na kolečka) a vše nasypeme na buřty a promícháme.
3
Piva použijeme tak 1/3. Smícháme ho s kečupem, podle chuti pepřem, solí a chilli.
4
Lehce promícháme, dáme na sporák, uvedeme k varu a pozvolna dusíme tak 25-35 minut, dokud zelenina nezměkne. Zhruba 5 minut před koncem přidáme nastrouhaný sýr. Občas můžeme promíchat.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
hrgt
|13. 6. 2011 15:16
presne tak :)
miliš je bůh
|12. 12. 2010 13:02
ideální příloha je rum 8-)
Petra T.
|29. 2. 2008 13:56
Opravdu skvělé dávám za 1. Jen místo do hrnce jsem to dala do trouby zapékací mísi. A mísu vymazala sádlem a pekla 35 min při 220 stupňu.
Miliš
|23. 1. 2008 22:39
Na poměr zeleniny kterou jsem nasal je asi ideální tak 8-10 buřtů. Ale to už si každý vychytá podle svého gusta.
Miliš
|23. 1. 2008 22:34
Ješte lepší je špekáčky naskládat vedle sebe do zapékacího hrnce s pokličkou, okořenit je a lehce opéci na malinkatý množství sádla.Dále již Jen zasypat zeleninou,zalít pivem a v průběhu dušení již nemíchat.Buřty tak nebudou polámané