Buřty oloupeme, podélně nakrojíme, oloupanou cibuli rozkrojíme napůl a nakrájíme na plátky. Do buřtů dáme lžičku plnotučné hořčice a plátek cibule. Takto připravené buřty vložíme do pekáčku a dáme do předehřáté trouby lehce opéct cca tak 10 minut.
2
Nyní s připravíme omáčku: smícháme černé pivo s kečupem - kolik piva, tolik kečupu, přidáme rozmačkaný česnek (já dávám tak na litr směsi piva a kečupu půl hlavičky), majoránku a zastříkneme jemně sojovou omáčkou (ještě dávám pro vylepšení na kolečka nakrájenou a osmaženou pikantní klobásu), řádně promícháme a vlijeme do pekáčku na buřty. Pečeme v troubě 30-40 minut.
Jednou za čas to není špatný nápad. Levné a celkem chutné. Já zkombinovala kečup s loupanými rajčaty 2/3 a černé pivo, plus jsem to proložila zbylou cibulí.
Libor
|2. 4. 2015 18:51
Sklenici leča, rajský protlak, malou konzervu žampionů, feferonky dle chuti, flašku černého piva a místo buřtů taliány. Kdo neochutnal, neví, o co se připravuje.
Libor
|2. 4. 2015 16:09
Sklenička leča, jeden malý protlak, malá plechovka žampionů, feferonky, jedno černé pivko a místo buřtů tak 6 taliánů. Kdo nezkusil, neví o co přichází.