Buřty rozkrojíme na polovic, zeleninu na slabé plátky. Vymažeme pekáč olejem. Na dno pekáče dáme vrstvu nakrájené cibule, oloupané buřty, dále poklademe vrstvou slaniny a poté opět vrstvu buřtů, cibule, rajčat a paprik. Okořeníme sladkou a ostrou paprikou, opepříme a osolíme. Dáme lehce péct, aby pustila šťáva. Poté nalijeme ostrý kečup a černé pivo. Přiklopíme a necháme péct, až se buřty zkroutí.
Dělám je podle tohoto receptu a nemají chybu. Všem doporučuji.
Berča
|14. 1. 2008 10:53
Dělám buřty podobně. Rozpůlené ale nedokrojené buřty potřu plnotučnou hořčicí, vložím kouset anglické slaniny a zase zavřu zpět. Naskládám je vedle sebe do pekáčku, přidám v receptu uvedené ingredience (již nekladu slaninu) a podleji asi skleničkou piva. Při pečení pivu podle potřeby přilévám. Peču asi na 150 stupňů až je cibule měkká a šťáva má potřebnou hustotu.
izabel
|1. 4. 2007 11:15
zaujimalo ako vela to podliat pivom a ako dlho pecieme na akej teplote aby pustili stavu a potom na akej dopekame :) dakujem