• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Buřty na pivu
Napište svůj komentář k receptu

Buřty na pivu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 296
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buřty na pivu
Buřty na pivu
Buřty na pivu
Buřty na pivu
Buřty na pivu
Buřty na pivu
4fotografie
Nahrát fotku
 

Spojení kvalitních špekáčků, cibule a husté omáčky z černého piva je prostě dokonalé. Ideální jídlo na víkendový oběd nebo večeři s přáteli, ke kterému stačí jen čerstvý chléb na vytírání pekáčku.

Buřty na pivu

Suroviny

8 porce
    • 8
      ks buřty
    • 2
      lžíce hořčice
    • 3
      ks cibule (červená)
    • 200
      g anglická slanina (vcelku)
    • 1
      lžíce sádlo
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks chilli papričky
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 400
      g rajčata oloupaná
    • sůl
    • pepř mletý
    • 250
      ml pivo - černé

Postup přípravy receptu

1
Špekáčky oloupejte a podélně rozkrojte. Potřete hořčicí a poklaďte plátky cibule a slaniny.

RADA: Jak vybrat kvalitní špekáček?

2
V pekáčku na rozehřátém sádle orestujte zbylou slaninu a cibuli, přidejte nasekaný česnek, nakrájené chilli papričky, sladkou papriku, zbytek hořčice a rajčata.

RADA: Víte, jak správně nakrájet cibuli?

3
Vše orestujte. Vložte buřty, osolte, opepřete a zalijte pivem, přiklopte a v troubě rozehřáté na 200 °C pečte 15 minut. Po 15 minutách odklopte a 15 minut dopékejte.

RADA: Naložte si utopence!

4
Buřty na pivu jsou nejlepší horké, přímo z pekáčku. Ideální přílohou je čerstvý, křupavý chléb.
5
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ BUŘTŮ NA PIVU: Dejte si pozor na nekvalitní suroviny. Levné buřty s nízkým obsahem masa jsou plné vody, mouky a separátu. Takové uzeniny při pečení pustí obrovské množství tuku a vody, scvrknou se a jejich konzistence je blátivá. Chuťově jsou nevýrazné a celý pokrm degradují. Investujte proto do kvalitních špekáčků od řezníka nebo si v obchodě pohlídejte vysoký podíl masa (ideálně 80 % a více). Častou chybou bývá i přesolená omáčka. Špekáčky, hořčice i kečup jsou samy o sobě dost slané. Navíc se omáčka pečením zredukuje a její chuť (včetně slanosti) se zkoncentruje. Na začátku proto solte jen velmi málo nebo vůbec. Vždy je lepší dosolit hotové jídlo na konci. V neposlední řadě přidejte opravdu jen černé pivo, světlé by mohlo způsobit nepříjemnou nahořklou chuť.
6
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: Polovinu cibule a česneku vždy vložte na dno pekáčku pod buřty. Během pečení krásně zkaramelizují, nasáknou šťávu a vytvoří neuvěřitelně chutný základ, který zabrání přichycení. Pokud jsou buřty po 30 minutách měkké, ale chtěli byste na nich tmavší a křupavější kůrčičku, přepněte na poslední 2-3 minuty troubu na funkci grilu. Pečlivě sledujte, aby se povrch nespálil. Získáte tak neodolatelný, lehce připálený vzhled jako z táboráku. Po vytažení z trouby nechte pekáček 5 minut stát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Buřty na pivu IV.

Buřty na pivu IV.

Pepanovy buřty k pivu

Pepanovy buřty k pivu

"Letní" buřty na pivu - z pánve

"Letní" buřty na pivu - z pánve

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • renikh3po4 | 24. 11. 2019 07:56

    Recept výborný,rychle se po něm zaprášilo

  • Levon Ter-Ghazaryan | 5. 3. 2019 08:27

    Dokonalá záležitost. Levon Ter-Ghazaryan

  • Jandy | 14. 12. 2018 18:40

    Recept jednoduchý a rychlý. Jídlo výborné. Akorát příště vynechám hořčici. Narušila totiž trochu chuť celého jídla.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Buřty Česnek Chilli papričky Cibule Hořčice Paprika - sladká Pepř mletý Pivo - černé Rajčata oloupaná Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí závitky s nivou

Kuřecí závitky s nivou

Rychlá hrachová polévka

Rychlá hrachová polévka

Linecké těsto pro začátečníky

Linecké těsto pro začátečníky

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Listový závin se špenátem a…

Karamelový dort

Karamelový dort

Roláda s nugátovým krémem

Roláda s nugátovým krémem

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Americký koláč s třešněmi a pudingem

Americký koláč s třešněmi a pudingem

Pěna s polevou z hořké čokolády

Pěna s polevou z hořké čokolády

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

34
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
27
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
24
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
19
Lasagne se zelím a (nejen) telecím masem
Lasagne se zelím a …
17
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Smutné přiznání Brzobohaté: Konec přijde v prosinci

Smutné přiznání Brzobohaté: Konec přijde v prosinci

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Exmanžel Bernáškové Merkner: Co se dělo po rozvodu!

Exmanžel Bernáškové Merkner: Co se dělo po rozvodu!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Další doporučené recepty:

Buřtová pěna s bylinkami
Buřtová pěna s bylinkami
Buřtový salát
Buřtový salát
Buřtový salát s houbami
Buřtový salát s houbami
Buřty na pivu IV.
Buřty na pivu IV.
Buřty na pivu v briošce
Buřty na pivu v briošce
Buřty s cibulí
Buřty s cibulí
  • Recepty.cz
  • Buřty na pivu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact