Uvařené nebo konzervované fazole nasypte do zapékací mísy. Pokud použijete konzervované, nezapomeňte je důkladně propláchnout pod tekoucí vodou,...
více o Pečené fazole
Hladkou mouku prosejeme do mísy. Dobře vychlazené máslo nekrájíme na malé kostičky a spolu s vejcem a vodou ho přidáme do těsta.
Těsto začneme rychle...
více o Cottage quiche s červenou cibulí
Droby odblaňte a nakrájejte na drobnější kousky. V hrnci rozpusťte polovinu másla. Přidejte kmín, nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a krátce...
více o Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Recept nepoužívá majonézu ani tavené sýry, které jsou těžké na trávení a neprospívají zdraví. Místo cibule můžeme dát jarní cibulku. Pokud použijeme...
více o lehká sýrová pomazánka s česnekem
Z bedel odstraňte nožičky a klobouky nakrájejte na nudličky. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olej a cibuli na něm orestujte,...
více o Dršťková z bedel
Chleba potřeme olivovým olejem a posypeme částí nastrouhaného sýra.
V pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm nakrájené kuřecí maso, které...
více o Zapečený flatbread s kuřetem a paprikami
Mrkve a cuketu očistíme a nastrouháme. Pokud cuketa pustí vodu, vymačkáme ji.
Dále přidáme vejce, mouku, nastrouhaný sýr a dochutíme solí, pepřem,...
více o Mrkvovo-cuketové placičky
Lišky očistíme. V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku. Když je šalotka hotová, přidáme nakrájené lišky....
více o Polévka z lišek
Očištěné hříbky pokrájejte na plátky. Polovinu sádla rozpusťte v kastrolu a vsypte nakrájené hřiby. Duste je ve vlastní šťávě, dokud nevydusíte...
více o Houbový guláš
Připravte si těsto na nudle. Mouku, špetku soli, vejce a olej zpracujte na hladké těsto a nechte ho alespoň hodinu odležet zabalené ve fólii.
Po...
více o Houbové ragú s nudlemi
Na sádle orestujte nasekanou červenou cibuli, přidejte očištěné a na menší kousky nakrájené houby a teprve potom přidejte i nasekanou jarní cibulku....
více o Topinky se smaženicí
Scedíme zelí a vymačkáme z něho vodu, nálev uchováme pro finalizaci jídla. Zelí nakrájíme nahrubo. Cibuli nakrájíme nadrobno.
V hrnci na sádle...
více o Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
V hlubší pánvi rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.
Cuketu omyjte, nastrouhejte a vymačkejte z ní přebytečnou...
více o Cuketové těstoviny s ricottou a citronem
Cukety omyjte (není třeba je loupat) a nakrájejte je na hranolky (můžete udělat i silnější plátky).
Vejce prošlehejte se solí a pepřem. Strouhanku...
více o Cuketové hranolky
Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky, ochuťte kořením (použijte kvalitní směs koření), přidejte asi 3 lžíce oleje a promíchejte. Maso orestujte v...
více o Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou
Rajčata omyjte a odkrojte z nich vršky. Poté rajčata vydlabejte, dávejte při tom pozor, abyste neporušili slupku. Vydlabané části rajčat dejte bokem a...
více o Zapečená plněná rajčata
V pánvi rozehřejte olej, přidejte omytá rajčátka a oloupaný česnek. Pozvolna orestujte, aby rajčátka změkla, a dávejte pozor, aby česnek nezhnědnul,...
více o Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Cibuli nakrájíme nadrobno, kuřecí prsa na nudličky.
Dáme vařit vodu na těstoviny, osolíme ji a těstoviny v ní uvaříme dle návodu.
V hluboké pánvi na...
více o Těstoviny s cuketou a kuřecím masem
V hrnci osmahneme na oleji na kostky pokrájenou cibuli. Když začíná zlátnout, přisypeme na kostky nakrájené bílé ředkve a krátce orestujeme.
Mezitím...
více o Krém z bílé ředkve na víně
Do misky nalijeme mléko a přidáme na drobné kostičky nakrájené rohlíky, které necháme nasáknout. Kopřivy přelijeme horkou vodou a ihned zalijeme vodou...
více o Velikonoční sekaná s kopřivou
Cibuli nasekáme nadrobno a na mírném plameni ji osmažíme na oleji do mírně zlatavé barvy.
Do větší misky dáme krůtí maso, vejce, vločky, prolisovaný...
více o Zdravá velikonoční sekaná
Den předem naložíme maso. Nakrájíme ho na kostky, smícháme s olejem, rozetřeným česnekem, kořením a necháme přes noc v chladu marinovat.
Cibuli...
více o Jehněčí guláš
Nejprve uvaříme každý druh masa zvlášť ve vodě. Uvařené a vychladlé maso nakrájíme na kostičky. Množství masa si určíme podle toho, jak vydatnou...
více o Velikonoční nádivka na plech
Maso nakrájíme na nudličky. V kastrolu na sádle osmahneme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme a opepříme a orestujeme ho ze...
více o Hovězí tokáň
Nejprve si připravíme náplň. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, poté přidáme kuřecí maso. Do této směsi přidáme nakrájenou papriku a...
více o Chimichanga
Připravte si vychlazená kachní nebo husí foie gras. Lžící z povrchu seškrábněte blanku a rozřízněte je tak, aby vám vznikly dva laloky. Poté odstraňte...
více o Foie gras
Na těsto si promícháme mouku se solí a v míse ji zalijeme vroucí vodou. Vařečkou umícháme kompaktní těsto, které prohněteme ještě ručně, aby bylo...
více o Gyoza knedlíčky
Nejprve si připravíme těsto. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Rozdrobíme máslo a prsty vytvoříme drobenku. Postupně přidáváme po lžících...
více o Empanadas
Vepřový bůček nakrájíme na tenké plátky. Všechny tekuté přísady na marinádu dáme do misky a mícháme, než se cukr rozpustí. Přidáme cibuli nakrájenou...
více o Vietnamský bůček Bún chả
V hluboké pánvi rozehřejte olej a přidejte najemno nakrájené zelí, prolisovaný česnek a zázvor. Restujte asi 6 minut a poté přendejte do mísy....
více o Dim Sum knedlíčky
Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na olivovém oleji. Přidáme mleté maso a za stálého míchání ho lehce opečeme. Přidáme najemno nasekaný česnek,...
více o Cuketové lasagne
Ředkvičky očistěte, omyjte, nakrájejte na kostičky a nasypte do mísy.
Přidejte nasekanou čerstvou petrželku a pažitku, olivový olej a citronovou šťávu...
více o Ředkvičkový salát III.
Troubu předehřejte na 200 °C.
Chřest omyjte, odřízněte dřevnaté konce stonků a rozložte je vedle sebe na půlku plechu vyloženého papírem na pečení....
více o Chřestové Caprese
Rozehřejte velkou pánev, osolte a opepřete kuřecí prsa a následně je opékejte dozlatova. Nechte na pár minut vychladnout a následně maso nakrájejte na...
více o Caesar salát
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Hermelín a vejce nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli očistíme, nakrájíme najemno. Salám nakrájíme na malé...
více o Snadná hermelínová pomazánka
Lososa nakrájíme na drobné kousky. Z poloviny limety vymačkáme šťávu. Kopr a jarní cibulku nasekáme najemno.
Tvaroh smícháme s lososem, limetkovou...
více o Lososová pomazánka
Oloupanou půlku cibule nakrájíme na kostičky.
Na másle ji necháme zesklovatět. Přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku.
Zalijeme...
více o Krémový dušený špenát
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Moravanku scedíme a nálev dáme stranou. Cibuli očistíme a nasekáme najemno.
Šunku, okurky i větší kusy nakládané...
více o Vaječná tlačenka
Naklepeme kotlety, osolíme, opepříme a umístíme do pekáčku.
Brambory řádně očistíme a nakrájíme na kolečka. Ty naskládáme na kotlety a přidáme sůl a...
více o Kotlety na smetaně
Ředkvičky očistíme. Polovinu ředkvičkových listů nasekáme najemno a zbytek nakrájíme nahrubo. Bulvy ředkviček nakrájíme na tenká kolečka.
Čerstvý sýr...
více o Ředkvičková pomazánka
Maso naklepeme a okraje nakrojíme.
Řízky postupně osolíme a opepříme. Poté je obalíme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance.
Na středním...
více o Vepřový řízek
Na sádle osmahneme dozlatova cibuli pokrájenou na plátky, přidáme kuřecí prsa pokrájená na větší kostky a necháme zatáhnout. Pak přidáme dle uvážení...
více o YESenická kuřecí prsa
V míse smícháme najemno nakrájenou cibuli, olej, sojovou omáčku, sůl, pepř, vejce a podravku. Přidáme na plátky nakrájené maso obalené v solamylu,...
více o Babiččiny masové placičky
Sýr najemno nastrouháme, česnek oloupeme a prolisujeme. Přidáme majonézu, tavený sýr, špetku soli a pepře, mletou papriku a najemno nasekanou petržel...
více o Sýrová pomazánka
Troubu si předehřejeme na 175 °C. Sýr nastrouháme najemno, šunku nakrájíme na kostičky. V míse rozšleháme vejce, přidáme jogurt, nastrouhaný sýr a...
více o Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Brambory omyjeme a oloupeme. Nakrájíme je na kousky jako jsou na obrázku a dáme je do hrnce s vařící vodou. Přidáme trošku soli a olivového oleje a...
více o Steakové hranolky