Na sádle osmažíme cibulku do zlatova, přidáme na kostičky nakrájené buřty, dvě lžičky sladké papriky, půl lžičky pálivé papriky (jak máme rádi ostré), trochu pepře, asi dvě lžičky majoránky.
2
Poté nalijeme litr vroucí vody a vhodíme bujón, mícháme dokud se bujón nerozpustí, poté vhodíme na kostičky nakrájené brambory. Vaříme dokud nejsou brambory měkké.
3
Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě. Dochutíme.
Skvělé a levné!!! A chlapi tohle snadné a rychlé jídlo vždy ocení ;-)
thegrid
|18. 10. 2012 14:57
Tak taky se nepovedlo. Brambory z toho vyšly nějaké hnusné (sladké), tak nevím, možná byly od začátku špatné. No, spíš to bude tím, že jsem lama. :'(
Alena
|17. 10. 2012 10:57
:-) Delam ho stejne, jen majoranka se vzdy dava az ke konci vareni, protoze pri delsi dobe vareni horkne. Podle tohoto postupu musi byt burtgulas nahorkly.
Nunný
|8. 8. 2012 09:32
Super rychlovka, byl hotov nežli manžel sundal a uklidil kola z auta. Všem moc chutnal i kamarád kuchař si moc liboval.Recept si schovávám na zimní dovolenou , kdy určitě přijde burtgulášek všem vhod. ;-)
Natty
|27. 7. 2012 14:53
Z mouky udělám tmavou jíšku a tím to zahustím. Nakonec přidám trošku vegety. Pak je to mňamka :-*
katka
|19. 8. 2011 13:59
nejjednodušší recept, takový základ a pak dochutit podle sebe, já třeba přidávám česnek, někdy čili, když nejsou děti doma apod.
Vajšajš
|30. 6. 2011 12:44
recept sice dobrej a jednoduchej, ale mě se to teď stejně nepovedlo, chutná příšerně :-D