Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájené buřty, dvě lžičky sladké papriky, půl lžičky pálivé papriky (jak máme rádi ostré), trochu pepře, asi dvě lžičky majoránky.
Vše zalijeme litrem vroucí vody, vhodíme bujónovou kostku a mícháme, dokud se nerozpustí. Pak přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme a vaříme, dokud nejsou brambory téměř měkké.
3
Hladkou mouku rozmícháme ve skleničce studené vody, nalijeme ji do buřtguláše, dobře promícháme a ještě pár minut povaříme. Hotový buřtguláš podle potřeby dochutíme.
Skvělé a levné!!! A chlapi tohle snadné a rychlé jídlo vždy ocení ;-)
thegrid
|18. 10. 2012 14:57
Tak taky se nepovedlo. Brambory z toho vyšly nějaké hnusné (sladké), tak nevím, možná byly od začátku špatné. No, spíš to bude tím, že jsem lama. :'(
Alena
|17. 10. 2012 10:57
:-) Delam ho stejne, jen majoranka se vzdy dava az ke konci vareni, protoze pri delsi dobe vareni horkne. Podle tohoto postupu musi byt burtgulas nahorkly.
Nunný
|8. 8. 2012 09:32
Super rychlovka, byl hotov nežli manžel sundal a uklidil kola z auta. Všem moc chutnal i kamarád kuchař si moc liboval.Recept si schovávám na zimní dovolenou , kdy určitě přijde burtgulášek všem vhod. ;-)
Natty
|27. 7. 2012 14:53
Z mouky udělám tmavou jíšku a tím to zahustím. Nakonec přidám trošku vegety. Pak je to mňamka :-*
katka
|19. 8. 2011 13:59
nejjednodušší recept, takový základ a pak dochutit podle sebe, já třeba přidávám česnek, někdy čili, když nejsou děti doma apod.
Vajšajš
|30. 6. 2011 12:44
recept sice dobrej a jednoduchej, ale mě se to teď stejně nepovedlo, chutná příšerně :-D