V hrnci rozehřejte sádlo. Nakrájejte jeden celý pórek a vložte do hrnce a nechte opékat.
2
Nakrájejte všechny špekáčky na menší kostičky a vložte do hrnce společně s pórkem. Okořeňte pórek a špekáčky drceným kmínem a uzenou paprikou. Přidejte dva stroužky drceného česneku a osolte. Vše společně orestujte.
Nakrájejte bílou papriku a vložte ji do hrnce. Na zhruba stejně velké kostičky jako špekáčky, nakrájejte i brambory a vložte je do hrnce.
Přijdete 400g drcených rajčat, půl litru vývaru naředěného vodou a míchejte. Přiklopte a nechte 20-30 minut vařit.
4
Dochuťte majoránkou, přidejte kapku vinného octa, ještě jeden stroužek drceného česneku a čerstvě mletý pepř. Brambory vařte až úplně do měkka a podávejte.
5
TIP: pro zahuštění buřtguláše můžete uvařené brambory párkrát prošťouchnout.