• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Buřtguláš
Napište svůj komentář k receptu

Buřtguláš

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buřtguláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g točený salám
    • 100
      g uzené maso
    • 500
      g brambory
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      lžíce sádlo nebo rostlinný olej
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka majoránka
    • 2
      lžíce červená paprika
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory a uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky, salám na kolečka. Na oleji v hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme červenou papriku a ostatní koření. Krátce promícháme, osolíme, přidáme nakrájené brambory a zalijeme asi do poloviny vodou. Brambory dusíme, dokud nezměknou. Několik brambor rozmačkáme vidličkou a pokrm případně podlijeme vodou. Přidáme nakrájený salám, uzené maso a ještě krátce povaříme.
2
Podáváme s čerstvým chlebem nebo samotné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Buřtguláš rychlovka

Buřtguláš rychlovka

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš trochu jinak

Bramborovo-dýňový buřtguláš

Bramborovo-dýňový buřtguláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šumi | 14. 8. 2016 12:04

    Nic moc teda přátelé. Ohřát nakonec buřty :-$ jasně že se maj na začátku somažit. Pak to je buřtguláš a ne ohřátý buřty v bramvoračce.

  • Petr | 2. 12. 2014 11:25

    Lepsi, nez tocenak je nejaka klobaska, ne moc sucha. Cibulku na sadlo, do ni na kolecka klobasku, pekne osmahnout, paprika sladka i dle chuti paliva, sul, drceny kmin a zalejt vodou. Do toho hned na male kosticky brambory a varit, az jsou zakulacene. Na zaver hl. mouku do sladke slehacky, rozkvedlam a zaleju a necham povarit. Tak to delaji jindrichohradecaci:)!

  • jendaaa | 30. 6. 2014 11:13

    Nechápu proc nikdo ten točenák,burt nebo cokoliv nejdriv neosmahne, at mi nikdo netvrdí ze to nebude mit lepsi chut :-\

  • zujky | 25. 6. 2014 11:18

    Tady někdo "prostudoval" knihu Doba jedová.... no nic se nemá přehánět. Selský rozum :-)

  • George | 5. 8. 2013 23:15

    s timhle receptem vicemene souhlasim, sice tam nedavam uzene (neni) ale nezahustuju a davam misto spekacku po kterych je mi vzdy tak nejak divne radeji ten toceny salam :P takze recept paradni ;)

  • dodik | 18. 6. 2013 12:57

    brambory po uvaření nejsou jedovaté takže kmín nepotřebuješ :-) za druhé souhlasím s tím že by tam nemělo být uzené. Jinak jíte vůbec něco?=D Přehnaná péče taky není zdravá=D

  • Mustapha | 16. 2. 2013 12:24

    Ingredience na buřtguláš: točený salám, uzené maso... výborný. A na grilované kuře potřebujete párek a ředkvičky:-) Autorem receptu je pan Babica? :-)

  • Lucka | 14. 5. 2012 19:45

    Brondi příště zkus tu o červené Karkulce. :) Ano, brambory obsahují solanin, jehož alkaloidová část je vskutku jedovatá. Věřím, že v dřívějších dobách brambory ohrožovaly lidi na životech. Nicméně dnes se průmyslově pěstované brambory šlechtí tak, aby obsah solaninu byl co nejnižší a pozor (!) tato látka se vyskytuje u zelených brambor, či brambor silně naklíčených! A to až do hloubky 2 mm pod slupkou. Ale pochybuju, že by vůbec někdo takové brambory jedl. :D:D Možná někdy v období hladomoru, ale dnes je vaše strašení liché - takže brambory klíďo píďo bez kmínu:)

  • Brondi | 19. 4. 2012 18:35

    Nechápu. Je to buřtguláš a dávám tam točený salám. Proč? Koupím přece půl kila buřtů. Co to je za pojem "uzené maso"? Vepřové? Krůtí? Sojové? Jiné? Když někam dávám recept, tak se snažím vytvořit dobrý a kvalitní návod. Jinak uzené maso nemá v buřtguláši co dělat. Pak to není buřtguláš. Co se týká kmínu. Buřtguláš obsahuje především brambory. Brambory, jak je všem dobře známo, obsahují solanin, což je toxický glykoalkaloid, lidskému tělu nebezpečný. Už ovšem mnohem méně je známo, že proti tomuto jedu existuje protijed. A tím je látka obsažená právě v kmínu. Pokud tedy dělám jídlo z brambor, vždy používám kmín, to je alfa a omega přežití. Žádnou špetku, na půl kila brambor použijte klidně půl čajové lžičky mletého nebo celého kmínu. Pokud si někde nejste jistí, že jste jedli brambory ošetřené kmínem, udělejte si co nejdříve kmínový čaj. Na jíšku použijte klidně celozrnnou mouku, je to v omáčce úplně jedno, nicméně vaše tělo vám jen poděkuje. Sádlo je dobrá volba, nicméně by to mělo být sádlo od hřbetu. Sádlo vyrobené "od břicha" není vhodné. Pokud používáte na omáčky jako základ na vysmažení prvních ingrediencí olej, používejte výhradně oleje za studena lisované. Nejlepší volba je olivový olej. Pokud chce někdo namítnout, že olivový olej není nasmažení vhodný, pak je mi takového člověka líto a nechť si potravu tvoří třeba na oleji od firmy "Castrol". Normální klasické stolní oleje mají totiž podobné parametry. Ještě bych měl výhrady k pepři. Je to opět ingredience, která lidskému organismu nesvědčí. V 99% se bez pepře obejdete, to mi věřte. Jestli někam dáte špetku nebo jí tam tu špetku nedáte, ani nepoznáte. Bohužel to však poznají vaše ledviny. Možná si teď po dočtení myslíte, že tu nějaký hňup blábolí nesmysle. Dobře. Nechť si to myslí. Zkuste pohledat literaturu a přesvědčte se sami. Kdo se chce dozvědět o tom, co je člověku prospěšné a co ne, pohledá i na internetu. Je tam vše.

  • pitbullka
    pitbullka | 29. 1. 2011 19:44

    Právě jsme dojedli a byl fakt moc dobrý. Bohužel jsem doma neměla uzené maso, tak jsem aspoň přidala trochu uzené mleté papriky

  • Blanka | 27. 5. 2008 12:49

    Snažím se vařit trochu dietně, takže jsem vynechala uzené i slaninu. Naopak jsem přidala 4 stroužky česneku, 2 lístky bobkového listu, pár kuliček nového koření a pepře. Několik brambor jsem rozmačkala pro zahuštění, takže nebylo potřeba vůbec zahušťovat jíškou. Koření tomu dalo výbornou chuť.

  • Anonym | 16. 3. 2008 11:41

    Ja jsem tam pridala cesnek, pepr, sul a masox...libovka

  • Elík | 17. 2. 2008 13:34

    Tak jsem to vyzkoušela ale nebylo to ono... něco mi v tom chybělo. Tak jsem přidala česnek, pepř a trochu jíšky na zahuštění a dobrota byla na světě! Pa pa!

  • milli | 2. 12. 2007 12:45

    Ja jsem misto uzeneho dala anglickou slaninu a rozmckala jsem moc brambor tak to bylo skoro jak kase i chutove to nebylo moc dobry,,,,,,,,docela fuj,,,,,

  • Anonym | 25. 8. 2007 10:27

    recept

  • Jana Kutačová | 30. 10. 2006 11:00

    Tohle není Buřtguláš,když je z uzeného ale Buřtuzenoguláš.Nicméně to musí být mňam..:o))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Buřtguláš Maso & ryby & mořské plody
Maso Uzené Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červená paprika Cibule Kmín Majoránka Sádlo Sůl Točený salám Uzené maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Cuketo-kokosový zákusek

Cuketo-kokosový zákusek

Cuketový dort

Cuketový dort

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Salát waldorf s kuřetem

Salát waldorf s kuřetem

Česnekovo-zázvorové kuřecí (nejen) paličky

Česnekovo-zázvorové kuřecí (nejen)…

Brambory zapečené (nejen) s mletým masem

Brambory zapečené (nejen) s mletým…

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Pečený květák s kari

Pečený květák s kari

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

43
Cukety plněné mletým masem
Cukety plněné mletým…
34
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
31
Jednoduchá fazolková polévka
Jednoduchá fazolková…
28
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
28
Quiche s červenou řepou a sýrem
Quiche s červenou řepou…

Zajímavé články

4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás, nepřiberete po nich a ještě si pochutnáte
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás,…
Nejlepší domácí kečupy, díky kterým zpracujete úrodu ze zahrádky a ulevíte tak své peněžence
Nejlepší domácí kečupy, díky kterým zpracujete…
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu vylepšit dvě základní ingredience
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí…
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
AHA.cz Nedvěd už Kiki neskrývá! Díky za důkaz, reaguje Rolins

Nedvěd už Kiki neskrývá! Díky za důkaz, reaguje Rolins

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Stejný look, jiný věk: Julia Roberts a Amanda Seyfried v identickém outfitu šokovaly Benátky!

Stejný look, jiný věk: Julia Roberts a Amanda Seyfried v identickém outfitu šokovaly Benátky!

Ženy.cz Toxičtí lidé v práci? Tak to fakt nedávám

Toxičtí lidé v práci? Tak to fakt nedávám

Blesk.cz Hvězda Pobřežní hlídky Nicole Eggertová: Přišla o prsa!

Hvězda Pobřežní hlídky Nicole Eggertová: Přišla o prsa!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na září: Koho povýší, kdo si konečně najde práci a komu hrozí vyhazov?

Velký horoskop práce a financí na září: Koho povýší, kdo si konečně najde práci a komu hrozí vyhazov?

  • Recepty.cz
  • Buřtguláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact