• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Buřtguláš
Napište svůj komentář k receptu

Buřtguláš

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buřtguláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g točený salám
    • 100
      g uzené maso
    • 500
      g brambory
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      lžíce sádlo nebo rostlinný olej
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka majoránka
    • 2
      lžíce červená paprika
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory a uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky, salám na kolečka. Na oleji v hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme červenou papriku a ostatní koření. Krátce promícháme, osolíme, přidáme nakrájené brambory a zalijeme asi do poloviny vodou. Brambory dusíme, dokud nezměknou. Několik brambor rozmačkáme vidličkou a pokrm případně podlijeme vodou. Přidáme nakrájený salám, uzené maso a ještě krátce povaříme.
2
Podáváme s čerstvým chlebem nebo samotné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Buřtguláš rychlovka

Buřtguláš rychlovka

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš trochu jinak

Bramborovo-dýňový buřtguláš

Bramborovo-dýňový buřtguláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šumi | 14. 8. 2016 12:04

    Nic moc teda přátelé. Ohřát nakonec buřty :-$ jasně že se maj na začátku somažit. Pak to je buřtguláš a ne ohřátý buřty v bramvoračce.

  • Petr | 2. 12. 2014 11:25

    Lepsi, nez tocenak je nejaka klobaska, ne moc sucha. Cibulku na sadlo, do ni na kolecka klobasku, pekne osmahnout, paprika sladka i dle chuti paliva, sul, drceny kmin a zalejt vodou. Do toho hned na male kosticky brambory a varit, az jsou zakulacene. Na zaver hl. mouku do sladke slehacky, rozkvedlam a zaleju a necham povarit. Tak to delaji jindrichohradecaci:)!

  • jendaaa | 30. 6. 2014 11:13

    Nechápu proc nikdo ten točenák,burt nebo cokoliv nejdriv neosmahne, at mi nikdo netvrdí ze to nebude mit lepsi chut :-\

  • zujky | 25. 6. 2014 11:18

    Tady někdo "prostudoval" knihu Doba jedová.... no nic se nemá přehánět. Selský rozum :-)

  • George | 5. 8. 2013 23:15

    s timhle receptem vicemene souhlasim, sice tam nedavam uzene (neni) ale nezahustuju a davam misto spekacku po kterych je mi vzdy tak nejak divne radeji ten toceny salam :P takze recept paradni ;)

  • dodik | 18. 6. 2013 12:57

    brambory po uvaření nejsou jedovaté takže kmín nepotřebuješ :-) za druhé souhlasím s tím že by tam nemělo být uzené. Jinak jíte vůbec něco?=D Přehnaná péče taky není zdravá=D

  • Mustapha | 16. 2. 2013 12:24

    Ingredience na buřtguláš: točený salám, uzené maso... výborný. A na grilované kuře potřebujete párek a ředkvičky:-) Autorem receptu je pan Babica? :-)

  • Lucka | 14. 5. 2012 19:45

    Brondi příště zkus tu o červené Karkulce. :) Ano, brambory obsahují solanin, jehož alkaloidová část je vskutku jedovatá. Věřím, že v dřívějších dobách brambory ohrožovaly lidi na životech. Nicméně dnes se průmyslově pěstované brambory šlechtí tak, aby obsah solaninu byl co nejnižší a pozor (!) tato látka se vyskytuje u zelených brambor, či brambor silně naklíčených! A to až do hloubky 2 mm pod slupkou. Ale pochybuju, že by vůbec někdo takové brambory jedl. :D:D Možná někdy v období hladomoru, ale dnes je vaše strašení liché - takže brambory klíďo píďo bez kmínu:)

  • Brondi | 19. 4. 2012 18:35

    Nechápu. Je to buřtguláš a dávám tam točený salám. Proč? Koupím přece půl kila buřtů. Co to je za pojem "uzené maso"? Vepřové? Krůtí? Sojové? Jiné? Když někam dávám recept, tak se snažím vytvořit dobrý a kvalitní návod. Jinak uzené maso nemá v buřtguláši co dělat. Pak to není buřtguláš. Co se týká kmínu. Buřtguláš obsahuje především brambory. Brambory, jak je všem dobře známo, obsahují solanin, což je toxický glykoalkaloid, lidskému tělu nebezpečný. Už ovšem mnohem méně je známo, že proti tomuto jedu existuje protijed. A tím je látka obsažená právě v kmínu. Pokud tedy dělám jídlo z brambor, vždy používám kmín, to je alfa a omega přežití. Žádnou špetku, na půl kila brambor použijte klidně půl čajové lžičky mletého nebo celého kmínu. Pokud si někde nejste jistí, že jste jedli brambory ošetřené kmínem, udělejte si co nejdříve kmínový čaj. Na jíšku použijte klidně celozrnnou mouku, je to v omáčce úplně jedno, nicméně vaše tělo vám jen poděkuje. Sádlo je dobrá volba, nicméně by to mělo být sádlo od hřbetu. Sádlo vyrobené "od břicha" není vhodné. Pokud používáte na omáčky jako základ na vysmažení prvních ingrediencí olej, používejte výhradně oleje za studena lisované. Nejlepší volba je olivový olej. Pokud chce někdo namítnout, že olivový olej není nasmažení vhodný, pak je mi takového člověka líto a nechť si potravu tvoří třeba na oleji od firmy "Castrol". Normální klasické stolní oleje mají totiž podobné parametry. Ještě bych měl výhrady k pepři. Je to opět ingredience, která lidskému organismu nesvědčí. V 99% se bez pepře obejdete, to mi věřte. Jestli někam dáte špetku nebo jí tam tu špetku nedáte, ani nepoznáte. Bohužel to však poznají vaše ledviny. Možná si teď po dočtení myslíte, že tu nějaký hňup blábolí nesmysle. Dobře. Nechť si to myslí. Zkuste pohledat literaturu a přesvědčte se sami. Kdo se chce dozvědět o tom, co je člověku prospěšné a co ne, pohledá i na internetu. Je tam vše.

  • pitbullka
    pitbullka | 29. 1. 2011 19:44

    Právě jsme dojedli a byl fakt moc dobrý. Bohužel jsem doma neměla uzené maso, tak jsem aspoň přidala trochu uzené mleté papriky

  • Blanka | 27. 5. 2008 12:49

    Snažím se vařit trochu dietně, takže jsem vynechala uzené i slaninu. Naopak jsem přidala 4 stroužky česneku, 2 lístky bobkového listu, pár kuliček nového koření a pepře. Několik brambor jsem rozmačkala pro zahuštění, takže nebylo potřeba vůbec zahušťovat jíškou. Koření tomu dalo výbornou chuť.

  • Anonym | 16. 3. 2008 11:41

    Ja jsem tam pridala cesnek, pepr, sul a masox...libovka

  • Elík | 17. 2. 2008 13:34

    Tak jsem to vyzkoušela ale nebylo to ono... něco mi v tom chybělo. Tak jsem přidala česnek, pepř a trochu jíšky na zahuštění a dobrota byla na světě! Pa pa!

  • milli | 2. 12. 2007 12:45

    Ja jsem misto uzeneho dala anglickou slaninu a rozmckala jsem moc brambor tak to bylo skoro jak kase i chutove to nebylo moc dobry,,,,,,,,docela fuj,,,,,

  • Anonym | 25. 8. 2007 10:27

    recept

  • Jana Kutačová | 30. 10. 2006 11:00

    Tohle není Buřtguláš,když je z uzeného ale Buřtuzenoguláš.Nicméně to musí být mňam..:o))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Buřtguláš Maso & ryby & mořské plody
Maso Uzené Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červená paprika Cibule Kmín Majoránka Sádlo Sůl Točený salám Uzené maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekaná se sýrovou kůrčičkou

Sekaná se sýrovou kůrčičkou

Grilované kuře

Grilované kuře

Drožďové knedlíčky do polévky

Drožďové knedlíčky do polévky

Kuřecí směs po staročesku

Kuřecí směs po staročesku

Bábovková roláda a la tvarohový mazanec

Bábovková roláda a la tvarohový…

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Bezmasé zapečené těstoviny s olivami

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Smetanové maso na paprice s bramborem - pečené

Smetanové maso na paprice s bramborem…

Carpaccio z rajčat

Carpaccio z rajčat

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

59
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
52
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
41
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
30
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
26
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

  • Recepty.cz
  • Buřtguláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact