plátek
hovězí maso
maso se dá použít i vepřové nebo kuřecí
fazole ve slaném nálevu
raději ve sladkém nálevu
2
ks
tortilla
cibule
může být i nemusí
1
kelímek
zakysaná smetana
chilli
mletá sladká paprika
červená chilli paprička
sůl
nakládaná kukuřice
sýr
petržel
tymián
není nutný
Postup přípravy receptu
1
Nejdřív nasekáme kousek cibulky na drobno a osmažíme, pak do pánve nalijeme fazole a necháme rozvařit a poté rozmačkáme, aby nakonec vznikla pevná hustá kaše, přidáme sladkou papriku a petržel a špetičku tymiánu (je dost výrazný). Můžeme i trošku osladit cukrem.
2
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, přidáme chilli koření a osmažíme.
3
Zakysanou smetanu rozdělíme na 2 části, tu jednu necháme tak jak je a do té druhé a přidáme trochu chilli koření a sladké papriky (můžeme trochu přihřát, ale pozor, aby se vám to nestačilo srazit). Kdo by si chtěl dát trochu víc práce na chuti, tak je dobré tu kysanou smetanu smíchat se smetanou ke šlehání (již našlehanou), aby byla jemnější a sladší chuť.
4
Tortily ohřejeme, přidáme fazolovou směs, maso, trochu kukuřice a posypeme sýrem a zabalíme, makonec polejeme směsí z kysané smetany a na vrch dáme lžíci bílé smetany a nakrájenou chilli papričku.