Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty vytvoříme dva válečky, které při tvarování na vále obalujeme v kokosu.
2
Každý váleček pevně zabalíme do alobalu a dáme ztuhnout do lednice. Krájíme na plátky. Hmotu můžeme také napěchovat do alobalem, nebo potravinovou fólií vyloženého srnčího hřbetu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Nel
|20. 12. 2013 15:37
Jak jste prosím vařili to salko? V plechovce a na mírném ohni nebo jka? Každý recept to píše totiž jinak... tady to pro jistotu není napsané vůbec :D díky moc 8-)
Kika
|13. 7. 2011 12:42
Už se dá koupit i Slako předvařené. Je v hnědém obalu a s nápisem Karamelové salko ;-)
Marie Hánová
|18. 12. 2007 18:40
V tlakáči 1hod.vařit-jinak 2 hod.
Zdeňka
|18. 12. 2007 16:00
Taky by mě zajímalo, jak dlouho Salko vařit. Já jsem ho asi vařila málo, protože mi to nechce ztuhnout, je to pořád měkké, asi letos na vánoční stůl nepoužitelné.
Iva
|12. 12. 2007 13:13
já jsem vařila asi 2 hodiny a byl z nej pekny karamel, nevim, mozna staci varit kratsi dobu..
Jana Sobolová
|12. 11. 2007 09:52
Mám otázku, ako dlho treba variť salko? Ja som tento recept takto nerobila, tak neviem. Prosím o informáciu