• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Burizonové hrudky
Napište svůj komentář k receptu

Burizonové hrudky

autor: janaon
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Burizonové hrudky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks salko
    • 300
      g cukr krupice
    • 1
      ks hera
    • burizony Nebo kukuřičné lupínky
    • mleté vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

1
Cukr vsypeme do hrnce a necháme rozpustit na mírném ohni, potom přidáme salko, které nám vytvoří 1 velkou masu ničeho, ale nemusíme se bát, mícháme dále, rozpustí se. Přidáme heru, která když se rozpustí, stáhneme hrnec z plotny. Nakonec přidáme buď burizony nebo lupínky a podle konzistence přidáme ořechy.
2
Ořechy tam nesmí chybět, ja jsem dělala jen s burizony nebo jen s lupínky, ale i kombinaci a byly dobré. Plníme do papírových košíčků a necháme v chladničce ztuhnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicové hrudky z křížal

Skořicové hrudky z křížal

Bramborové hrudky - smažené

Bramborové hrudky - smažené

Lupínkové hrudky

Lupínkové hrudky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marsi | 12. 12. 2007 18:01

    Mily Anonyme...nevidim v tom nic neslusneho,pokud jste si vsiml/a,deje se tady tak bezne a navic jsem odpovidala Jane.Mimoch.ten muj recept je tady take pridan zvlast,jako II.Myslim,ze tyto komentare jsou tady prave proto,abychom se delili vsichni o sve poznatky a zkusenosti,popr.figle,vychytavky a vylepseni.Jestli Vy to berete jako konkurencni boj,toz se Vam predem i zadem omlouvam...:-)

  • Anonym | 12. 12. 2007 14:48

    Milá Marsí, není moc slušné k receptu někoho přidávat svůj.

  • Majka Rončáková | 19. 11. 2007 14:46

    Dělám to na dortové oplatky /zatížím/ a po zatuhnutí nakrájím na malé obdélníčky.

  • Marsí | 19. 11. 2007 11:13

    Janko Kutačová, je to jednoduché, ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření nebo jinou, kterou máte ráda, přidejte trochu 100% ztuž.tuku, já dávám Omegu a nasypte do toho burizony, nesmí to téct musí to být husté, já to dělám od oka, pak už jen tvoříte kopečky a necháte ztuhnout na alobale.Jo..taky mi chybí ty vytahovačky plomb-karamelky...-))

  • Jana C. | 16. 11. 2007 21:38

    Hani,tak přesně takhle to dělala moje mamča a bylo to móc dobrý.Škoda,že už se nedělají takový ty klasický karamely,co kdysi.

  • hana Valentová | 15. 11. 2007 22:49

    tak já to dělám ještě jinak :-) - rozpustím karamelové bonbony s máslem a pak do toho vysipu borizony, vytvaruju si ovál třeba do alobalu a pak krájím na kolečka...

  • Jana Kutačová | 15. 11. 2007 19:28

    Marsí: prosím,dejte mi přesný recept na ty Vaše burizonové hrudky,šlo by to?Děkuji předem :o)

  • Jarka L. | 15. 11. 2007 15:22

    Marsí, to je dobrý nápad. Snad přidám trochu nasekaných mandlí nebo ořechů. Určitě vyzkouším.

  • Marsí | 15. 11. 2007 11:14

    Já dělám burizonové hrudky také, ale jinak. Rozpustím čokoládu na vaření ve vodní lázni, přidám půlku tabulky mléčné čokolády a nasypu burizony. Promíchám a lžičkou na plech s alobalem dávám malé kupičky. Nechám zchladit a ztuhnout na blkoně nebo v chladničce a je hotovo.

  • Pavla | 14. 11. 2007 18:59

    Taky je salko zahuštěné neslazené mléko.To by možná k tomu cukru bylo lepší.

  • Zdenka Matušková | 14. 11. 2007 16:09

    Není to už moc sladké? Salko a ještě 300g cukru? Nebo je chy ba v receptě?

  • Kuchařka on-line | 14. 11. 2007 15:36

    Salko je zahuštěné slazené mléko.

  • Ivana C. | 14. 11. 2007 15:32

    Salko slazené nebo neslazené?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Vaření Chlazení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Burizony Cukr krupice Hera Mleté vlašské ořechy Salko
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červeného zelí

Salát z červeného zelí

Rychlé jednoduché rizoto

Rychlé jednoduché rizoto

Jednoduchý chleba z kvasnic

Jednoduchý chleba z kvasnic

Krůtí prso jedna báseň

Krůtí prso jedna báseň

Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

Zapečená růžičková kapusta podle…

Salát Coleslaw alá KFC

Salát Coleslaw alá KFC

Jogurtové řezy II.

Jogurtové řezy II.

Dušená kari z dýně v mletém mase

Dušená kari z dýně v mletém mase

Podzimní salát Coleslaw

Podzimní salát Coleslaw

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

47
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
45
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
41
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
35
Houbový guláš
Houbový guláš
32
Meruňkový džem s mandlemi
Meruňkový džem s mandlemi

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Burizonové hrudky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact