Mily Anonyme...nevidim v tom nic neslusneho,pokud jste si vsiml/a,deje se tady tak bezne a navic jsem odpovidala Jane.Mimoch.ten muj recept je tady take pridan zvlast,jako II.Myslim,ze tyto komentare jsou tady prave proto,abychom se delili vsichni o sve poznatky a zkusenosti,popr.figle,vychytavky a vylepseni.Jestli Vy to berete jako konkurencni boj,toz se Vam predem i zadem omlouvam...:-)
Milá Marsí, není moc slušné k receptu někoho přidávat svůj.
Dělám to na dortové oplatky /zatížím/ a po zatuhnutí nakrájím na malé obdélníčky.
Janko Kutačová, je to jednoduché, ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření nebo jinou, kterou máte ráda, přidejte trochu 100% ztuž.tuku, já dávám Omegu a nasypte do toho burizony, nesmí to téct musí to být husté, já to dělám od oka, pak už jen tvoříte kopečky a necháte ztuhnout na alobale.Jo..taky mi chybí ty vytahovačky plomb-karamelky...-))
Hani,tak přesně takhle to dělala moje mamča a bylo to móc dobrý.Škoda,že už se nedělají takový ty klasický karamely,co kdysi.
tak já to dělám ještě jinak :-) - rozpustím karamelové bonbony s máslem a pak do toho vysipu borizony, vytvaruju si ovál třeba do alobalu a pak krájím na kolečka...
Marsí: prosím,dejte mi přesný recept na ty Vaše burizonové hrudky,šlo by to?Děkuji předem :o)
Marsí, to je dobrý nápad. Snad přidám trochu nasekaných mandlí nebo ořechů. Určitě vyzkouším.
Já dělám burizonové hrudky také, ale jinak. Rozpustím čokoládu na vaření ve vodní lázni, přidám půlku tabulky mléčné čokolády a nasypu burizony. Promíchám a lžičkou na plech s alobalem dávám malé kupičky. Nechám zchladit a ztuhnout na blkoně nebo v chladničce a je hotovo.
Taky je salko zahuštěné neslazené mléko.To by možná k tomu cukru bylo lepší.
Není to už moc sladké? Salko a ještě 300g cukru? Nebo je chy ba v receptě?
Salko je zahuštěné slazené mléko.
Salko slazené nebo neslazené?