• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Burisony v karamelu
Napište svůj komentář k receptu

Burisony v karamelu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Burisony v karamelu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      balíček karamelové bonbony toffo
    • 1
      balíček burisony
    • 0,50
      ks máslo

Postup přípravy receptu

1
Ve vodní lázni necháme roztopit máslo a karamelové bonbony, pak přidáme burisony. Tvoříme jakékoliv tvary a dáváme je na pečící papir a necháme ztuhnout. Nedáváme péct!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohový dortík s burisony - nepečený

Tvarohový dortík s burisony - nepečený

Kešú řezy s burisony a slunečnicí

Kešú řezy s burisony a slunečnicí

Pudink v karamelu

Pudink v karamelu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana | 9. 1. 2014 18:49

    Dělávám taky z vařeného Salka, nedávám ani máslo. Do mísy dám cca 4-5 balení burizonů, na to naleju husté uvařené Salko a hňácám kuličky. Pravda dost se to lepí, umývám si v průběhu hňácání ruce, ale dohňácám vždycky všechno. Líbí se mi i verze s alobalem a roládou v lenici.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 5. 1. 2014 14:18

    Vynikající cukroví, které jsem dokonce musela přes Vánoce dělat ještě jednou. Poprvé jsem dělala z Toffo original - konzistenci mělo cukroví více žvýkavou :), ale bylo vynikající. Jen jsem měla problém tvořit z horké směsi "libovolné tvary", tak jsem hmotu jen nalila na pečicí papír a pak se teda bohužel pěkně zapotila při krájení. Ale nakonec to nějak šlo :) Podruhé jsem dělala z Toffo karamelek, kde konzistencí bylo cukroví podobné polským bonbónům Krowky, i se s horkou hmotou líp spolupracovalo - za pomocí dvou lžiček jsem ji dávala do papírových košíčků. Jinak chce při přípravě to chce trochu trpělivost, trvá, než se máslo s bonbony spojí a chce to hodně míchat metličkou.

  • MilkaK
    MilkaK | 10. 12. 2010 22:25

    Salko vařit zcela ponořené ve vodě a to 2 hodiny!!

  • Tinka | 10. 12. 2010 09:53

    Taky mi to neztuhlo, dělala jsem na zkoušku včera. Myslím, že jsem žádnou chybu neudělala, Salko jsem vařila ve vodě 2 hod (musí být pořád ponořené). S alobalem taky mám problémy. Zkusím ještě recept s těmi ledovými kaštany, někde tu je.

  • Terka | 4. 12. 2010 15:25

    Alobal před tím trochu pomažu máslem a důkladně zasypu cukrem (i bez toho másla to jde - tím jen zabraňuju, aby zůstalo nějaké místo nepocukrované). Každý rok děláme dlouhé válečky, které pak po ztuhnutí jsou docela dobře "odalobalovat" a krájíme na tenounké plátky.

  • Zdeňka | 18. 12. 2007 15:56

    Zkoušeli jste někdo ten recept se Salkem? Dělala jsem ho letos místo karamelek, ale nějak se mi to nepovedlo (neztuhlo to, je to pořád docela měkké). Nevím co dělám špatně. Co přesně znamená "uvařené Salko"? Vařila jsem ho ve vodní lázni. Pak jsem zkoušela i přímo na plameni, ale to se samozřejmě okamžitě připaluje. Jak dlouho se to má vařit?Jinak alobal se mi taky vždycky přilepí a jde velmi špatně dolů.

  • Jitka Cibulcová | 15. 12. 2007 17:56

    Nevím jak vám, ale alobal mě nešel moc dobře sundávat z hotové vychladlé hmoty.

  • Monika Vejvodová | 7. 6. 2007 17:05

    Lidko, recept se salkem jsem tu vkládala pod názvem Burizonový chlebíček ze Salka. Mně osobně to ze salka chutná víc, přijde mi to takové jemnější, než z karamelek. Ale každý ať si to dělá, jak chce...:-).

  • Lidka | 7. 6. 2007 11:36

    Ztratila jsem recept,tak jem ráda,že jsem to tady našla a s tím salkem,to zní dobře a nemusím shánět karamely.Děkuji.

  • jitka Mal. | 25. 1. 2007 15:56

    Paní Moniko, mohla byste jsem vložit recept s tím salkem? Vypadá to dobře děkuji

  • Anonym | 25. 1. 2007 13:02

    Ztoho mlika je to ale uplně něco jiného.

  • Monika | 25. 1. 2007 12:34

    Ještě jsem chtěla dodat, že pokud se tvaruje hmota do rolád, tak je hned přendám na alobal, pevně zabalím a uchovávám v lednici. Pak krájíme na plátky. Takto to vždy dělám na Vánoce. Opravdu to ztuhne.

  • Monika | 25. 1. 2007 12:27

    Renato, já osobně to dělám jen z uvařeného Salka. Je tojemnější, než z karamelek. Uvařené Salko dám do mísy, přidám povolené máslo z mikrovlnky, přisypu burizony, zamíchám a dám na chvíli do lednice. Pak rozdělím na dvě poloviny a každou vyválím v kokosu do rolády, nebo můžete dát do srnčího hrbetu, který vyložíte alobalem, nebo potravinářskou folií.

  • Anonym | 25. 1. 2007 12:04

    To asi ne,protože ty karamelky ztuhnou a mleko ne.

  • Renata Kolářová | 25. 1. 2007 11:29

    Myslíte že mohu nahradit bonbony Toffo zkaramelizovaným Salkem?

  • hana Valentová | 12. 11. 2006 18:24

    To je stejné jako burisonové hrudky a také stejně moc dobré :-)

  • Hana Lorencová | 23. 10. 2006 18:13

    Zkuste vyložit srnčí hřbet fólií a směs dát do něj, pak vyklopte a krájejte.

  • Věra | 23. 10. 2006 14:29

    Z hmoty je možné dělat kuličky, které dáváme do papírových košíčků.

  • Anonym | 25. 2. 2006 15:30

    Jo bylo to v pohodě.Výborný,můžu všem jedině doporučit.Fakt skvělý!!!!!!

  • Lenka | 28. 1. 2006 13:58

    Moc dobré, někdy dělám. Vždy uválím válec, dám do alobalu a krájím jako roládu.

  • marcela slamdeckova | 28. 12. 2005 04:10

    takto jsem na Vanoce delala burizony,ale v cokolade..vyborne

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Chléb & placky
Moučníky Ostatní Nepečené Cukroví Pečiva Prosinec Pošírování Děti Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Burisony Karamelové bonbony TOFFO Máslo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní žebírka na grilu

Pikantní žebírka na grilu

Mramorová bábovka ze šlehačky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Rybízový dort s tvarohem

Rybízový dort s tvarohem

Šátečky - bezkonkurenční

Šátečky - bezkonkurenční

Hruškové šátečky se skořicí

Hruškové šátečky se skořicí

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Domácí langoše

Domácí langoše

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

156
Dýňová tortila
Dýňová tortila
52
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
52
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
35
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
34
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Měsíc po smrti Mariky (†38) z Kitchen Story: Srdceryvná slova matky!

Měsíc po smrti Mariky (†38) z Kitchen Story: Srdceryvná slova matky!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Burgundská hovězí pečeně
Burgundská hovězí pečeně
Burisonové hrudky
Burisonové hrudky
Burisonový dort s tvarohem
Burisonový dort s tvarohem
Burritos hovězí
Burritos hovězí
Buřtguláš
Buřtguláš
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.
  • Recepty.cz
  • Burisony v karamelu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact