Ve vodní lázni necháme roztopit máslo a karamelové bonbony, pak přidáme burisony. Tvoříme jakékoliv tvary a dáváme je na pečící papir a necháme ztuhnout. Nedáváme péct!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivana
|9. 1. 2014 18:49
Dělávám taky z vařeného Salka, nedávám ani máslo. Do mísy dám cca 4-5 balení burizonů, na to naleju husté uvařené Salko a hňácám kuličky. Pravda dost se to lepí, umývám si v průběhu hňácání ruce, ale dohňácám vždycky všechno. Líbí se mi i verze s alobalem a roládou v lenici.
Vynikající cukroví, které jsem dokonce musela přes Vánoce dělat ještě jednou. Poprvé jsem dělala z Toffo original - konzistenci mělo cukroví více žvýkavou :), ale bylo vynikající. Jen jsem měla problém tvořit z horké směsi "libovolné tvary", tak jsem hmotu jen nalila na pečicí papír a pak se teda bohužel pěkně zapotila při krájení. Ale nakonec to nějak šlo :)
Podruhé jsem dělala z Toffo karamelek, kde konzistencí bylo cukroví podobné polským bonbónům Krowky, i se s horkou hmotou líp spolupracovalo - za pomocí dvou lžiček jsem ji dávala do papírových košíčků.
Jinak chce při přípravě to chce trochu trpělivost, trvá, než se máslo s bonbony spojí a chce to hodně míchat metličkou.
Salko vařit zcela ponořené ve vodě a to 2 hodiny!!
Tinka
|10. 12. 2010 09:53
Taky mi to neztuhlo, dělala jsem na zkoušku včera. Myslím, že jsem žádnou chybu neudělala, Salko jsem vařila ve vodě 2 hod (musí být pořád ponořené). S alobalem taky mám problémy. Zkusím ještě recept s těmi ledovými kaštany, někde tu je.
Terka
|4. 12. 2010 15:25
Alobal před tím trochu pomažu máslem a důkladně zasypu cukrem (i bez toho másla to jde - tím jen zabraňuju, aby zůstalo nějaké místo nepocukrované). Každý rok děláme dlouhé válečky, které pak po ztuhnutí jsou docela dobře "odalobalovat" a krájíme na tenounké plátky.
Zdeňka
|18. 12. 2007 15:56
Zkoušeli jste někdo ten recept se Salkem? Dělala jsem ho letos místo karamelek, ale nějak se mi to nepovedlo (neztuhlo to, je to pořád docela měkké). Nevím co dělám špatně. Co přesně znamená "uvařené Salko"? Vařila jsem ho ve vodní lázni. Pak jsem zkoušela i přímo na plameni, ale to se samozřejmě okamžitě připaluje. Jak dlouho se to má vařit?Jinak alobal se mi taky vždycky přilepí a jde velmi špatně dolů.
Jitka Cibulcová
|15. 12. 2007 17:56
Nevím jak vám, ale alobal mě nešel moc dobře sundávat z hotové vychladlé hmoty.
Monika Vejvodová
|7. 6. 2007 17:05
Lidko, recept se salkem jsem tu vkládala pod názvem Burizonový chlebíček ze Salka. Mně osobně to ze salka chutná víc, přijde mi to takové jemnější, než z karamelek. Ale každý ať si to dělá, jak chce...:-).
Lidka
|7. 6. 2007 11:36
Ztratila jsem recept,tak jem ráda,že jsem to tady našla a s tím salkem,to zní dobře a nemusím shánět karamely.Děkuji.
jitka Mal.
|25. 1. 2007 15:56
Paní Moniko, mohla byste jsem vložit recept s tím salkem? Vypadá to dobře děkuji
Anonym
|25. 1. 2007 13:02
Ztoho mlika je to ale uplně něco jiného.
Monika
|25. 1. 2007 12:34
Ještě jsem chtěla dodat, že pokud se tvaruje hmota do rolád, tak je hned přendám na alobal, pevně zabalím a uchovávám v lednici. Pak krájíme na plátky. Takto to vždy dělám na Vánoce. Opravdu to ztuhne.
Monika
|25. 1. 2007 12:27
Renato, já osobně to dělám jen z uvařeného Salka. Je tojemnější, než z karamelek. Uvařené Salko dám do mísy, přidám povolené máslo z mikrovlnky, přisypu burizony, zamíchám a dám na chvíli do lednice. Pak rozdělím na dvě poloviny a každou vyválím v kokosu do rolády, nebo můžete dát do srnčího hrbetu, který vyložíte alobalem, nebo potravinářskou folií.
Anonym
|25. 1. 2007 12:04
To asi ne,protože ty karamelky ztuhnou a mleko ne.
Renata Kolářová
|25. 1. 2007 11:29
Myslíte že mohu nahradit bonbony Toffo zkaramelizovaným Salkem?
hana Valentová
|12. 11. 2006 18:24
To je stejné jako burisonové hrudky a také stejně moc dobré :-)
Hana Lorencová
|23. 10. 2006 18:13
Zkuste vyložit srnčí hřbet fólií a směs dát do něj, pak vyklopte a krájejte.
Věra
|23. 10. 2006 14:29
Z hmoty je možné dělat kuličky, které dáváme do papírových košíčků.
Anonym
|25. 2. 2006 15:30
Jo bylo to v pohodě.Výborný,můžu všem jedině doporučit.Fakt skvělý!!!!!!
Lenka
|28. 1. 2006 13:58
Moc dobré, někdy dělám. Vždy uválím válec, dám do alobalu a krájím jako roládu.
marcela slamdeckova
|28. 12. 2005 04:10
takto jsem na Vanoce delala burizony,ale v cokolade..vyborne