• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Burisony v karamelu
Napište svůj komentář k receptu

Burisony v karamelu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Burisony v karamelu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      balíček karamelové bonbony toffo
    • 1
      balíček burisony
    • 0,50
      ks máslo

Postup přípravy receptu

1
Ve vodní lázni necháme roztopit máslo a karamelové bonbony, pak přidáme burisony. Tvoříme jakékoliv tvary a dáváme je na pečící papir a necháme ztuhnout. Nedáváme péct!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohový dortík s burisony - nepečený

Tvarohový dortík s burisony - nepečený

Kešú řezy s burisony a slunečnicí

Kešú řezy s burisony a slunečnicí

Pudink v karamelu

Pudink v karamelu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana | 9. 1. 2014 18:49

    Dělávám taky z vařeného Salka, nedávám ani máslo. Do mísy dám cca 4-5 balení burizonů, na to naleju husté uvařené Salko a hňácám kuličky. Pravda dost se to lepí, umývám si v průběhu hňácání ruce, ale dohňácám vždycky všechno. Líbí se mi i verze s alobalem a roládou v lenici.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 5. 1. 2014 14:18

    Vynikající cukroví, které jsem dokonce musela přes Vánoce dělat ještě jednou. Poprvé jsem dělala z Toffo original - konzistenci mělo cukroví více žvýkavou :), ale bylo vynikající. Jen jsem měla problém tvořit z horké směsi "libovolné tvary", tak jsem hmotu jen nalila na pečicí papír a pak se teda bohužel pěkně zapotila při krájení. Ale nakonec to nějak šlo :) Podruhé jsem dělala z Toffo karamelek, kde konzistencí bylo cukroví podobné polským bonbónům Krowky, i se s horkou hmotou líp spolupracovalo - za pomocí dvou lžiček jsem ji dávala do papírových košíčků. Jinak chce při přípravě to chce trochu trpělivost, trvá, než se máslo s bonbony spojí a chce to hodně míchat metličkou.

  • MilkaK
    MilkaK | 10. 12. 2010 22:25

    Salko vařit zcela ponořené ve vodě a to 2 hodiny!!

  • Tinka | 10. 12. 2010 09:53

    Taky mi to neztuhlo, dělala jsem na zkoušku včera. Myslím, že jsem žádnou chybu neudělala, Salko jsem vařila ve vodě 2 hod (musí být pořád ponořené). S alobalem taky mám problémy. Zkusím ještě recept s těmi ledovými kaštany, někde tu je.

  • Terka | 4. 12. 2010 15:25

    Alobal před tím trochu pomažu máslem a důkladně zasypu cukrem (i bez toho másla to jde - tím jen zabraňuju, aby zůstalo nějaké místo nepocukrované). Každý rok děláme dlouhé válečky, které pak po ztuhnutí jsou docela dobře "odalobalovat" a krájíme na tenounké plátky.

  • Zdeňka | 18. 12. 2007 15:56

    Zkoušeli jste někdo ten recept se Salkem? Dělala jsem ho letos místo karamelek, ale nějak se mi to nepovedlo (neztuhlo to, je to pořád docela měkké). Nevím co dělám špatně. Co přesně znamená "uvařené Salko"? Vařila jsem ho ve vodní lázni. Pak jsem zkoušela i přímo na plameni, ale to se samozřejmě okamžitě připaluje. Jak dlouho se to má vařit?Jinak alobal se mi taky vždycky přilepí a jde velmi špatně dolů.

  • Jitka Cibulcová | 15. 12. 2007 17:56

    Nevím jak vám, ale alobal mě nešel moc dobře sundávat z hotové vychladlé hmoty.

  • Monika Vejvodová | 7. 6. 2007 17:05

    Lidko, recept se salkem jsem tu vkládala pod názvem Burizonový chlebíček ze Salka. Mně osobně to ze salka chutná víc, přijde mi to takové jemnější, než z karamelek. Ale každý ať si to dělá, jak chce...:-).

  • Lidka | 7. 6. 2007 11:36

    Ztratila jsem recept,tak jem ráda,že jsem to tady našla a s tím salkem,to zní dobře a nemusím shánět karamely.Děkuji.

  • jitka Mal. | 25. 1. 2007 15:56

    Paní Moniko, mohla byste jsem vložit recept s tím salkem? Vypadá to dobře děkuji

  • Anonym | 25. 1. 2007 13:02

    Ztoho mlika je to ale uplně něco jiného.

  • Monika | 25. 1. 2007 12:34

    Ještě jsem chtěla dodat, že pokud se tvaruje hmota do rolád, tak je hned přendám na alobal, pevně zabalím a uchovávám v lednici. Pak krájíme na plátky. Takto to vždy dělám na Vánoce. Opravdu to ztuhne.

  • Monika | 25. 1. 2007 12:27

    Renato, já osobně to dělám jen z uvařeného Salka. Je tojemnější, než z karamelek. Uvařené Salko dám do mísy, přidám povolené máslo z mikrovlnky, přisypu burizony, zamíchám a dám na chvíli do lednice. Pak rozdělím na dvě poloviny a každou vyválím v kokosu do rolády, nebo můžete dát do srnčího hrbetu, který vyložíte alobalem, nebo potravinářskou folií.

  • Anonym | 25. 1. 2007 12:04

    To asi ne,protože ty karamelky ztuhnou a mleko ne.

  • Renata Kolářová | 25. 1. 2007 11:29

    Myslíte že mohu nahradit bonbony Toffo zkaramelizovaným Salkem?

  • hana Valentová | 12. 11. 2006 18:24

    To je stejné jako burisonové hrudky a také stejně moc dobré :-)

  • Hana Lorencová | 23. 10. 2006 18:13

    Zkuste vyložit srnčí hřbet fólií a směs dát do něj, pak vyklopte a krájejte.

  • Věra | 23. 10. 2006 14:29

    Z hmoty je možné dělat kuličky, které dáváme do papírových košíčků.

  • Anonym | 25. 2. 2006 15:30

    Jo bylo to v pohodě.Výborný,můžu všem jedině doporučit.Fakt skvělý!!!!!!

  • Lenka | 28. 1. 2006 13:58

    Moc dobré, někdy dělám. Vždy uválím válec, dám do alobalu a krájím jako roládu.

  • marcela slamdeckova | 28. 12. 2005 04:10

    takto jsem na Vanoce delala burizony,ale v cokolade..vyborne

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Chléb & placky
Moučníky Ostatní Nepečené Cukroví Pečiva Prosinec Pošírování Děti Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Burisony Karamelové bonbony TOFFO Máslo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

Nudlová polévka s mrkví

Nudlová polévka s mrkví

Koláč z pekla

Koláč z pekla

Kokosky raz dva

Kokosky raz dva

Domácí bramborové hranolky

Domácí bramborové hranolky

Tartaletky

Tartaletky

Bramborové noky s dušeným špenátem

Bramborové noky s dušeným špenátem

Kvašený zeleninový salát Pickles

Kvašený zeleninový salát Pickles

Okoun na másle a kmínu

Okoun na másle a kmínu

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Hamburgery original
Hamburgery original
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
19
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Sexsymbol David Hasselhoff stárne: Mitch na vozíku!

Sexsymbol David Hasselhoff stárne: Mitch na vozíku!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Další doporučené recepty:

Burgundská hovězí pečeně
Burgundská hovězí pečeně
Burisonové hrudky
Burisonové hrudky
Burisonový dort s tvarohem
Burisonový dort s tvarohem
Burritos hovězí
Burritos hovězí
Buřtguláš
Buřtguláš
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.
  • Recepty.cz
  • Burisony v karamelu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact