• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Burgundská hovězí pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Burgundská hovězí pečeně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 102
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Burgundská hovězí pečeně
Burgundská hovězí pečeně
Burgundská hovězí pečeně
Burgundská hovězí pečeně
Burgundská hovězí pečeně
Burgundská hovězí pečeně
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na omáčku
    • 3
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      kg hovězí plec
    • 100
      g slanina
    • 1
      lžíce mouka
    • 500
      ml červené víno (Rulandské modré)
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce provensálské bylinky nebo rozmarýn
    • 1
      ks rajský protlak
  • Na dokončení
    • 6
      ks žampiony
    • 4
      lžíce nakládané cibulky

Postup přípravy receptu

1
Na rozehřátou pánev nalijte trochu oleje a opečte kousky slaniny. Dejte stranou. Na pánvi hned nechte zatáhnout kousky masa a až bude ze všech stran opečené, také ho vyjměte.

RADA: Jak krájet cibuli

2
Po mase přidejte opět trochu oleje na pánev a tentokrát opečte kousky mrkve a cibule dohněda. Přidejte lžíci mouky a promíchejte, po chvilce přidejte protlak a za pár minut zalijte dostatečným množstvím vody nebo vývaru a vínem (nad okraj zeleniny). Nechte vřít asi 5 minut.
3
Potom vše smíchejte s masem i slaninou v hrnci, který můžete dát do trouby nebo v pomalém hrnci. Maso by mělo být těsně nad okraj potopeno.
4
V troubě nechte péct přiklopené klidně 2-3 hodiny, v pomalém hrnci duste na vyšší stupeň klidně i 6 hodin. Omáčku můžete podle potřeby zahustit. Dochuťe solí, pepřem, případně cukrem.

RADA: Jak udělat jíšku

5
Na dokončení můžete použít žampiony a cibulky orestované na pánvi a vložené do hotové omáčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Stroganoff

Stroganoff

Hovězí guláš

Hovězí guláš

Šneci po Burgundsku

Šneci po Burgundsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Redakce | 24. 2. 2021 17:24

    Několik surovin nahrazeno a postup vylepšen po burgundsku

  • zikmund | 21. 2. 2021 12:18

    Je to sprostý. Učím se vařit v 57letech. Nakoupil jsem podle seznamu dětskou výživu. Koupil jsem dvě - jablečnou a pomerančovou, abych se pak v receptu dozvěděl, že mám mít rybízovou zavařeninu a že mi chybí sojovka? Nakonec se dozvím, že se burgunda dělá jinak. Dobrý. Je tu někde odborný dohled, který by podobné nesmysly odstraňoval? :''O

  • svišť | 13. 3. 2015 10:36

    Mě zase dojímají ty 3 lžíce dětské výživy... O:-)

  • svišť | 13. 3. 2015 10:36

    Mě zase dojímají ty 3 lžíce dětské výživy... O:-)

  • jana | 9. 11. 2013 17:43

    :'(

  • blaza | 19. 1. 2013 16:06

    Tak tohle je Cosi, ale burgundská docela určitě ne..... Blebleble. Přišla jsem pouze pro inspiraci na přílohu, recept mám vyzkoušený a zcela odlišný, a do tohoto bych nikdy nešla. Obzvlášť ta sojovka mě dojala.... Autor by se měl přiznat, jak k této fantazii přišel. :-\

  • Marthy | 16. 12. 2012 01:26

    Grc... :-D

  • martin | 5. 11. 2012 13:19

    sorry - vše špatně =-O

  • imagoimagor | 20. 4. 2012 15:37

    Tohle nemá s tradičním francouzským pokrmem nic společného.

  • Tereza T
    Tereza T | 4. 10. 2011 10:56

    Opraveno, díky...

  • cuoco | 4. 10. 2011 00:40

    :-D Toto je lepsie citat ako humoristicku poviedku, kdo napisal tento recept si asi robil srandu ;-) alebo bol na mariske :-\ , mozem dat -5 ? PS: Burgundske hovedzi je jeden z najlepsich klasickych Francuzskych receptov vyzera podobne a nepodava sa s knedlou :'(

  • Eva | 18. 9. 2011 11:02

    Burgundská hovězí pečeně - a v první položce je napsáno vepřová plec....dddd)))) :-| :-| :-|

  • Alex | 27. 8. 2011 14:01

    a uvidím někoho, jak tam leje sojovku, tak mu ruce přerazím...panebože kde jste ten recept vyhrabali?..:- :'(

  • Alex | 27. 8. 2011 13:59

    Sory, ale tady něco nehraje....hovězí pečeně a v receptu je hnedle na první místě vepřová plec? ;-)

  • Anonym | 7. 12. 2007 18:24

    a

  • Anonym | 24. 11. 2007 18:48

    come

  • Petr Ullmann | 24. 11. 2007 13:56

    Dobrý den právě jsme se ženou doobědvali a musím podoknout, že jsme oba velice spokojení. Děkuji a budu doporučovat

  • ranep | 11. 7. 2007 15:31

    Výborné, za 1

  • Maarty | 19. 2. 2007 12:47

    k tomu krájní na kousky. Pečeni bych nechal pečení a pokud chcete nějaké hovězí naložené ve víně jednoznačně doporučuji Hovězí Bourgignon

  • Jana Janovská | 5. 12. 2006 13:27

    Tak je to fakt moc dobré a podávala jsem to s rýží

  • kuchar | 3. 11. 2006 17:11

    Bude to skvele.

  • Jiří Strašek | 15. 3. 2006 06:42

    Dělal jsem to přesně podle receptu a musím říct zcela jednoznačně VYNIKAJÍCÍ!!!!!!

  • kuchařka | 27. 12. 2005 23:36

    Upekla jsem a musím říct, je to vynikající. Jenom místo rybízové zavařeniny jsem použila brusinkovou. Je to výborné a nemá to chybu.

  • Jana Nechutová | 25. 12. 2005 18:35

    Je to trochu jinak než doporučuje Chantal Polívková, ale protože si její recept nepamatuji přesně, pokusím se o nějaký kompromis.Dám k tomu - dle jejího doporučení - přece jen vařené brambory. Pí Polívková maso krájí na kostky, nechá je 12 hod. v 1 l (!) burgundského a potom to v tom burgundském dusí.

  • Eva Bitalová | 24. 2. 2004 15:46

    Musím nejdřív vyzkoušet! Doufám, že se to povede.Eva

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cibule Hovězí plec Mouka Mrkev Nakládané cibulky Provensálské bylinky Rajský protlak Rostlinný olej Slanina Žampiony

Jak udělat jíšku

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Košíčky i pro začátečníky

Košíčky i pro začátečníky

Pečený králík se žampiony

Pečený králík se žampiony

Vaječná pomazánka II.

Vaječná pomazánka II.

Italský rýžový salát

Italský rýžový salát

Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"

Ananasovo-kokosová roláda "Piña…

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Margot buchta z remosky

Margot buchta z remosky

Doporučujeme

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak udělat jíšku

Poslední sledované recepty

73
Tažený jablkový závin
Tažený jablkový závin
68
Zapečené těstoviny se sýrovou omáčkou
Zapečené těstoviny se…
42
Kuřecí vývar s ořechovými nudlemi
Kuřecí vývar s…
40
Chlebíčky s hermelínovou pomazánkou
Chlebíčky s hermelínovou…
37
Dušené kapustové brambory
Dušené kapustové brambory

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Blesk.cz Priscilla Presleyová o manželství i sexu dcery s Michaelem Jacksonem (†50): Byla to jen maska!

Priscilla Presleyová o manželství i sexu dcery s Michaelem Jacksonem (†50): Byla to jen maska!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Další doporučené recepty:

Burgery s vinnou klobásou
Burgery s vinnou klobásou
Burgery z červené řepy
Burgery z červené řepy
Burgery z podmáslového kuřete
Burgery z podmáslového kuřete
Burisonové hrudky
Burisonové hrudky
Burisonový dort s tvarohem
Burisonový dort s tvarohem
Burisony v karamelu
Burisony v karamelu
  • Recepty.cz
  • Burgundská hovězí pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact