• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Burgundská hovězí pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Burgundská hovězí pečeně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 34
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Burgundská hovězí pečeně
Burgundská hovězí pečeně
Burgundská hovězí pečeně
Burgundská hovězí pečeně
Burgundská hovězí pečeně
Burgundská hovězí pečeně
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na omáčku
    • 3
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      kg hovězí plec
    • 100
      g slanina
    • 1
      lžíce mouka
    • 500
      ml červené víno (Rulandské modré)
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce provensálské bylinky nebo rozmarýn
    • 1
      ks rajský protlak
  • Na dokončení
    • 6
      ks žampiony
    • 4
      lžíce nakládané cibulky

Postup přípravy receptu

1
Na rozehřátou pánev nalijte trochu oleje a opečte kousky slaniny. Dejte stranou. Na pánvi hned nechte zatáhnout kousky masa a až bude ze všech stran opečené, také ho vyjměte.

RADA: Jak krájet cibuli

2
Po mase přidejte opět trochu oleje na pánev a tentokrát opečte kousky mrkve a cibule dohněda. Přidejte lžíci mouky a promíchejte, po chvilce přidejte protlak a za pár minut zalijte dostatečným množstvím vody nebo vývaru a vínem (nad okraj zeleniny). Nechte vřít asi 5 minut.
3
Potom vše smíchejte s masem i slaninou v hrnci, který můžete dát do trouby nebo v pomalém hrnci. Maso by mělo být těsně nad okraj potopeno.
4
V troubě nechte péct přiklopené klidně 2-3 hodiny, v pomalém hrnci duste na vyšší stupeň klidně i 6 hodin. Omáčku můžete podle potřeby zahustit. Dochuťe solí, pepřem, případně cukrem.

RADA: Jak udělat jíšku

5
Na dokončení můžete použít žampiony a cibulky orestované na pánvi a vložené do hotové omáčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Stroganoff

Stroganoff

Hovězí guláš

Hovězí guláš

Šneci po Burgundsku

Šneci po Burgundsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Redakce | 24. 2. 2021 17:24

    Několik surovin nahrazeno a postup vylepšen po burgundsku

  • zikmund | 21. 2. 2021 12:18

    Je to sprostý. Učím se vařit v 57letech. Nakoupil jsem podle seznamu dětskou výživu. Koupil jsem dvě - jablečnou a pomerančovou, abych se pak v receptu dozvěděl, že mám mít rybízovou zavařeninu a že mi chybí sojovka? Nakonec se dozvím, že se burgunda dělá jinak. Dobrý. Je tu někde odborný dohled, který by podobné nesmysly odstraňoval? :''O

  • svišť | 13. 3. 2015 10:36

    Mě zase dojímají ty 3 lžíce dětské výživy... O:-)

  • svišť | 13. 3. 2015 10:36

    Mě zase dojímají ty 3 lžíce dětské výživy... O:-)

  • jana | 9. 11. 2013 17:43

    :'(

  • blaza | 19. 1. 2013 16:06

    Tak tohle je Cosi, ale burgundská docela určitě ne..... Blebleble. Přišla jsem pouze pro inspiraci na přílohu, recept mám vyzkoušený a zcela odlišný, a do tohoto bych nikdy nešla. Obzvlášť ta sojovka mě dojala.... Autor by se měl přiznat, jak k této fantazii přišel. :-\

  • Marthy | 16. 12. 2012 01:26

    Grc... :-D

  • martin | 5. 11. 2012 13:19

    sorry - vše špatně =-O

  • imagoimagor | 20. 4. 2012 15:37

    Tohle nemá s tradičním francouzským pokrmem nic společného.

  • Tereza T
    Tereza T | 4. 10. 2011 10:56

    Opraveno, díky...

  • cuoco | 4. 10. 2011 00:40

    :-D Toto je lepsie citat ako humoristicku poviedku, kdo napisal tento recept si asi robil srandu ;-) alebo bol na mariske :-\ , mozem dat -5 ? PS: Burgundske hovedzi je jeden z najlepsich klasickych Francuzskych receptov vyzera podobne a nepodava sa s knedlou :'(

  • Eva | 18. 9. 2011 11:02

    Burgundská hovězí pečeně - a v první položce je napsáno vepřová plec....dddd)))) :-| :-| :-|

  • Alex | 27. 8. 2011 14:01

    a uvidím někoho, jak tam leje sojovku, tak mu ruce přerazím...panebože kde jste ten recept vyhrabali?..:- :'(

  • Alex | 27. 8. 2011 13:59

    Sory, ale tady něco nehraje....hovězí pečeně a v receptu je hnedle na první místě vepřová plec? ;-)

  • Anonym | 7. 12. 2007 18:24

    a

  • Anonym | 24. 11. 2007 18:48

    come

  • Petr Ullmann | 24. 11. 2007 13:56

    Dobrý den právě jsme se ženou doobědvali a musím podoknout, že jsme oba velice spokojení. Děkuji a budu doporučovat

  • ranep | 11. 7. 2007 15:31

    Výborné, za 1

  • Maarty | 19. 2. 2007 12:47

    k tomu krájní na kousky. Pečeni bych nechal pečení a pokud chcete nějaké hovězí naložené ve víně jednoznačně doporučuji Hovězí Bourgignon

  • Jana Janovská | 5. 12. 2006 13:27

    Tak je to fakt moc dobré a podávala jsem to s rýží

  • kuchar | 3. 11. 2006 17:11

    Bude to skvele.

  • Jiří Strašek | 15. 3. 2006 06:42

    Dělal jsem to přesně podle receptu a musím říct zcela jednoznačně VYNIKAJÍCÍ!!!!!!

  • kuchařka | 27. 12. 2005 23:36

    Upekla jsem a musím říct, je to vynikající. Jenom místo rybízové zavařeniny jsem použila brusinkovou. Je to výborné a nemá to chybu.

  • Jana Nechutová | 25. 12. 2005 18:35

    Je to trochu jinak než doporučuje Chantal Polívková, ale protože si její recept nepamatuji přesně, pokusím se o nějaký kompromis.Dám k tomu - dle jejího doporučení - přece jen vařené brambory. Pí Polívková maso krájí na kostky, nechá je 12 hod. v 1 l (!) burgundského a potom to v tom burgundském dusí.

  • Eva Bitalová | 24. 2. 2004 15:46

    Musím nejdřív vyzkoušet! Doufám, že se to povede.Eva

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cibule Hovězí plec Mouka Mrkev Nakládané cibulky Provensálské bylinky Rajský protlak Rostlinný olej Slanina Žampiony

Jak udělat jíšku

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Pracny - recept po babičce

Pracny - recept po babičce

Křenová pomazánka k tyčinkám

Křenová pomazánka k tyčinkám

Klasický houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

Sladká rýže s jahodami

Sladká rýže s jahodami

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

Čína s kuřecím

Čína s kuřecím

Doporučujeme

60 minut
Marocké masové koule s kapustičkami a slaninou

Marocké masové koule s kapustičkami a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Jak udělat jíšku

Poslední sledované recepty

114
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
79
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
76
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
73
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
42
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
AHA.cz Lela už pravdu o synovi neskrývá: Každý den je pro mě darem…

Lela už pravdu o synovi neskrývá: Každý den je pro mě darem…

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Oblékněte se do pyžama jako Dakota ve Varech! Hollywoodský outfit vás vyjde na 3000 Kč!

Oblékněte se do pyžama jako Dakota ve Varech! Hollywoodský outfit vás vyjde na 3000 Kč!

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Opulentní BigBoard party: Milionové šeky, Bartoška svítí po ČR a soukromý koncert Seala!

Opulentní BigBoard party: Milionové šeky, Bartoška svítí po ČR a soukromý koncert Seala!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

Horoskop na další týden: Kdo bude znechucený dotěrným nápadníkem a komu se zvýší plat?

Další doporučené recepty:

Burgery s vinnou klobásou
Burgery s vinnou klobásou
Burgery z červené řepy
Burgery z červené řepy
Burgery z podmáslového kuřete
Burgery z podmáslového kuřete
Burisonové hrudky
Burisonové hrudky
Burisonový dort s tvarohem
Burisonový dort s tvarohem
Burisony v karamelu
Burisony v karamelu
  • Recepty.cz
  • Burgundská hovězí pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact