Na rozehřátou pánev nalijte trochu oleje a opečte kousky slaniny. Dejte stranou. Na pánvi hned nechte zatáhnout kousky masa a až bude ze všech stran opečené, také ho vyjměte.
Po mase přidejte opět trochu oleje na pánev a tentokrát opečte kousky mrkve a cibule dohněda. Přidejte lžíci mouky a promíchejte, po chvilce přidejte protlak a za pár minut zalijte dostatečným množstvím vody nebo vývaru a vínem (nad okraj zeleniny). Nechte vřít asi 5 minut.
3
Potom vše smíchejte s masem i slaninou v hrnci, který můžete dát do trouby nebo v pomalém hrnci. Maso by mělo být těsně nad okraj potopeno.
4
V troubě nechte péct přiklopené klidně 2-3 hodiny, v pomalém hrnci duste na vyšší stupeň klidně i 6 hodin. Omáčku můžete podle potřeby zahustit. Dochuťe solí, pepřem, případně cukrem.
Je to sprostý. Učím se vařit v 57letech. Nakoupil jsem podle seznamu dětskou výživu. Koupil jsem dvě - jablečnou a pomerančovou, abych se pak v receptu dozvěděl, že mám mít rybízovou zavařeninu a že mi chybí sojovka? Nakonec se dozvím, že se burgunda dělá jinak. Dobrý. Je tu někde odborný dohled, který by podobné nesmysly odstraňoval?
Tak tohle je Cosi, ale burgundská docela určitě ne..... Blebleble. Přišla jsem pouze pro inspiraci na přílohu, recept mám vyzkoušený a zcela odlišný, a do tohoto bych nikdy nešla. Obzvlášť ta sojovka mě dojala....
Autor by se měl přiznat, jak k této fantazii přišel. :-\
:-D Toto je lepsie citat ako humoristicku poviedku, kdo napisal tento recept si asi robil srandu ;-)
alebo bol na mariske :-\ , mozem dat -5 ?
PS: Burgundske hovedzi je jeden z najlepsich klasickych Francuzskych receptov vyzera podobne a nepodava sa s knedlou
Eva
|18. 9. 2011 11:02
Burgundská hovězí pečeně - a v první položce je napsáno vepřová plec....dddd)))) :-| :-| :-|
Alex
|27. 8. 2011 14:01
a uvidím někoho, jak tam leje sojovku, tak mu ruce přerazím...panebože kde jste ten recept vyhrabali?..:-
Alex
|27. 8. 2011 13:59
Sory, ale tady něco nehraje....hovězí pečeně a v receptu je hnedle na první místě vepřová plec? ;-)
Anonym
|7. 12. 2007 18:24
a
Anonym
|24. 11. 2007 18:48
come
Petr Ullmann
|24. 11. 2007 13:56
Dobrý den právě jsme se ženou doobědvali a musím podoknout, že jsme oba velice spokojení. Děkuji a budu doporučovat
ranep
|11. 7. 2007 15:31
Výborné, za 1
Maarty
|19. 2. 2007 12:47
k tomu krájní na kousky. Pečeni bych nechal pečení a pokud chcete nějaké hovězí naložené ve víně jednoznačně doporučuji Hovězí Bourgignon
Jana Janovská
|5. 12. 2006 13:27
Tak je to fakt moc dobré a podávala jsem to s rýží
kuchar
|3. 11. 2006 17:11
Bude to skvele.
Jiří Strašek
|15. 3. 2006 06:42
Dělal jsem to přesně podle receptu a musím říct zcela jednoznačně VYNIKAJÍCÍ!!!!!!
kuchařka
|27. 12. 2005 23:36
Upekla jsem a musím říct, je to vynikající. Jenom místo rybízové zavařeniny jsem použila brusinkovou. Je to výborné a nemá to chybu.
Jana Nechutová
|25. 12. 2005 18:35
Je to trochu jinak než doporučuje Chantal Polívková, ale protože si její recept nepamatuji přesně, pokusím se o nějaký kompromis.Dám k tomu - dle jejího doporučení - přece jen vařené brambory. Pí Polívková maso krájí na kostky, nechá je 12 hod. v 1 l (!) burgundského a potom to v tom burgundském dusí.
Eva Bitalová
|24. 2. 2004 15:46
Musím nejdřív vyzkoušet! Doufám, že se to povede.Eva