Na rozehřátou pánev nalijte trochu oleje a opečte kousky slaniny. Dejte stranou. Na pánvi hned nechte zatáhnout kousky masa a až bude ze všech stran opečené, také ho vyjměte.
Po mase přidejte opět trochu oleje na pánev a tentokrát opečte kousky mrkve a cibule dohněda. Přidejte lžíci mouky a promíchejte, po chvilce přidejte protlak a za pár minut zalijte dostatečným množstvím vody nebo vývaru a vínem (nad okraj zeleniny). Nechte vřít asi 5 minut.
3
Potom vše smíchejte s masem i slaninou v hrnci, který můžete dát do trouby nebo v pomalém hrnci. Maso by mělo být těsně nad okraj potopeno.
4
V troubě nechte péct přiklopené klidně 2-3 hodiny, v pomalém hrnci duste na vyšší stupeň klidně i 6 hodin. Omáčku můžete podle potřeby zahustit. Dochuťe solí, pepřem, případně cukrem.
Je to sprostý. Učím se vařit v 57letech. Nakoupil jsem podle seznamu dětskou výživu. Koupil jsem dvě - jablečnou a pomerančovou, abych se pak v receptu dozvěděl, že mám mít rybízovou zavařeninu a že mi chybí sojovka? Nakonec se dozvím, že se burgunda dělá jinak. Dobrý. Je tu někde odborný dohled, který by podobné nesmysly odstraňoval? :''O
Tak tohle je Cosi, ale burgundská docela určitě ne..... Blebleble. Přišla jsem pouze pro inspiraci na přílohu, recept mám vyzkoušený a zcela odlišný, a do tohoto bych nikdy nešla. Obzvlášť ta sojovka mě dojala....
Autor by se měl přiznat, jak k této fantazii přišel. :-\
:-D Toto je lepsie citat ako humoristicku poviedku, kdo napisal tento recept si asi robil srandu ;-)
alebo bol na mariske :-\ , mozem dat -5 ?
PS: Burgundske hovedzi je jeden z najlepsich klasickych Francuzskych receptov vyzera podobne a nepodava sa s knedlou :'(
Eva
|18. 9. 2011 11:02
Burgundská hovězí pečeně - a v první položce je napsáno vepřová plec....dddd)))) :-| :-| :-|
Alex
|27. 8. 2011 14:01
a uvidím někoho, jak tam leje sojovku, tak mu ruce přerazím...panebože kde jste ten recept vyhrabali?..:- :'(
Alex
|27. 8. 2011 13:59
Sory, ale tady něco nehraje....hovězí pečeně a v receptu je hnedle na první místě vepřová plec? ;-)
Anonym
|7. 12. 2007 18:24
a
Anonym
|24. 11. 2007 18:48
come
Petr Ullmann
|24. 11. 2007 13:56
Dobrý den právě jsme se ženou doobědvali a musím podoknout, že jsme oba velice spokojení. Děkuji a budu doporučovat
ranep
|11. 7. 2007 15:31
Výborné, za 1
Maarty
|19. 2. 2007 12:47
k tomu krájní na kousky. Pečeni bych nechal pečení a pokud chcete nějaké hovězí naložené ve víně jednoznačně doporučuji Hovězí Bourgignon
Jana Janovská
|5. 12. 2006 13:27
Tak je to fakt moc dobré a podávala jsem to s rýží
kuchar
|3. 11. 2006 17:11
Bude to skvele.
Jiří Strašek
|15. 3. 2006 06:42
Dělal jsem to přesně podle receptu a musím říct zcela jednoznačně VYNIKAJÍCÍ!!!!!!
kuchařka
|27. 12. 2005 23:36
Upekla jsem a musím říct, je to vynikající. Jenom místo rybízové zavařeniny jsem použila brusinkovou. Je to výborné a nemá to chybu.
Jana Nechutová
|25. 12. 2005 18:35
Je to trochu jinak než doporučuje Chantal Polívková, ale protože si její recept nepamatuji přesně, pokusím se o nějaký kompromis.Dám k tomu - dle jejího doporučení - přece jen vařené brambory. Pí Polívková maso krájí na kostky, nechá je 12 hod. v 1 l (!) burgundského a potom to v tom burgundském dusí.
Eva Bitalová
|24. 2. 2004 15:46
Musím nejdřív vyzkoušet! Doufám, že se to povede.Eva