• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Burgundská hovězí pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Burgundská hovězí pečeně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 46
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Burgundská hovězí pečeně
Burgundská hovězí pečeně
Burgundská hovězí pečeně
Burgundská hovězí pečeně
Burgundská hovězí pečeně
Burgundská hovězí pečeně
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na omáčku
    • 3
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      kg hovězí plec
    • 100
      g slanina
    • 1
      lžíce mouka
    • 500
      ml červené víno (Rulandské modré)
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce provensálské bylinky nebo rozmarýn
    • 1
      ks rajský protlak
  • Na dokončení
    • 6
      ks žampiony
    • 4
      lžíce nakládané cibulky

Postup přípravy receptu

1
Na rozehřátou pánev nalijte trochu oleje a opečte kousky slaniny. Dejte stranou. Na pánvi hned nechte zatáhnout kousky masa a až bude ze všech stran opečené, také ho vyjměte.

RADA: Jak krájet cibuli

2
Po mase přidejte opět trochu oleje na pánev a tentokrát opečte kousky mrkve a cibule dohněda. Přidejte lžíci mouky a promíchejte, po chvilce přidejte protlak a za pár minut zalijte dostatečným množstvím vody nebo vývaru a vínem (nad okraj zeleniny). Nechte vřít asi 5 minut.
3
Potom vše smíchejte s masem i slaninou v hrnci, který můžete dát do trouby nebo v pomalém hrnci. Maso by mělo být těsně nad okraj potopeno.
4
V troubě nechte péct přiklopené klidně 2-3 hodiny, v pomalém hrnci duste na vyšší stupeň klidně i 6 hodin. Omáčku můžete podle potřeby zahustit. Dochuťe solí, pepřem, případně cukrem.

RADA: Jak udělat jíšku

5
Na dokončení můžete použít žampiony a cibulky orestované na pánvi a vložené do hotové omáčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Stroganoff

Stroganoff

Hovězí guláš

Hovězí guláš

Šneci po Burgundsku

Šneci po Burgundsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Redakce | 24. 2. 2021 17:24

    Několik surovin nahrazeno a postup vylepšen po burgundsku

  • zikmund | 21. 2. 2021 12:18

    Je to sprostý. Učím se vařit v 57letech. Nakoupil jsem podle seznamu dětskou výživu. Koupil jsem dvě - jablečnou a pomerančovou, abych se pak v receptu dozvěděl, že mám mít rybízovou zavařeninu a že mi chybí sojovka? Nakonec se dozvím, že se burgunda dělá jinak. Dobrý. Je tu někde odborný dohled, který by podobné nesmysly odstraňoval? :''O

  • svišť | 13. 3. 2015 10:36

    Mě zase dojímají ty 3 lžíce dětské výživy... O:-)

  • svišť | 13. 3. 2015 10:36

    Mě zase dojímají ty 3 lžíce dětské výživy... O:-)

  • jana | 9. 11. 2013 17:43

    :'(

  • blaza | 19. 1. 2013 16:06

    Tak tohle je Cosi, ale burgundská docela určitě ne..... Blebleble. Přišla jsem pouze pro inspiraci na přílohu, recept mám vyzkoušený a zcela odlišný, a do tohoto bych nikdy nešla. Obzvlášť ta sojovka mě dojala.... Autor by se měl přiznat, jak k této fantazii přišel. :-\

  • Marthy | 16. 12. 2012 01:26

    Grc... :-D

  • martin | 5. 11. 2012 13:19

    sorry - vše špatně =-O

  • imagoimagor | 20. 4. 2012 15:37

    Tohle nemá s tradičním francouzským pokrmem nic společného.

  • Tereza T
    Tereza T | 4. 10. 2011 10:56

    Opraveno, díky...

  • cuoco | 4. 10. 2011 00:40

    :-D Toto je lepsie citat ako humoristicku poviedku, kdo napisal tento recept si asi robil srandu ;-) alebo bol na mariske :-\ , mozem dat -5 ? PS: Burgundske hovedzi je jeden z najlepsich klasickych Francuzskych receptov vyzera podobne a nepodava sa s knedlou :'(

  • Eva | 18. 9. 2011 11:02

    Burgundská hovězí pečeně - a v první položce je napsáno vepřová plec....dddd)))) :-| :-| :-|

  • Alex | 27. 8. 2011 14:01

    a uvidím někoho, jak tam leje sojovku, tak mu ruce přerazím...panebože kde jste ten recept vyhrabali?..:- :'(

  • Alex | 27. 8. 2011 13:59

    Sory, ale tady něco nehraje....hovězí pečeně a v receptu je hnedle na první místě vepřová plec? ;-)

  • Anonym | 7. 12. 2007 18:24

    a

  • Anonym | 24. 11. 2007 18:48

    come

  • Petr Ullmann | 24. 11. 2007 13:56

    Dobrý den právě jsme se ženou doobědvali a musím podoknout, že jsme oba velice spokojení. Děkuji a budu doporučovat

  • ranep | 11. 7. 2007 15:31

    Výborné, za 1

  • Maarty | 19. 2. 2007 12:47

    k tomu krájní na kousky. Pečeni bych nechal pečení a pokud chcete nějaké hovězí naložené ve víně jednoznačně doporučuji Hovězí Bourgignon

  • Jana Janovská | 5. 12. 2006 13:27

    Tak je to fakt moc dobré a podávala jsem to s rýží

  • kuchar | 3. 11. 2006 17:11

    Bude to skvele.

  • Jiří Strašek | 15. 3. 2006 06:42

    Dělal jsem to přesně podle receptu a musím říct zcela jednoznačně VYNIKAJÍCÍ!!!!!!

  • kuchařka | 27. 12. 2005 23:36

    Upekla jsem a musím říct, je to vynikající. Jenom místo rybízové zavařeniny jsem použila brusinkovou. Je to výborné a nemá to chybu.

  • Jana Nechutová | 25. 12. 2005 18:35

    Je to trochu jinak než doporučuje Chantal Polívková, ale protože si její recept nepamatuji přesně, pokusím se o nějaký kompromis.Dám k tomu - dle jejího doporučení - přece jen vařené brambory. Pí Polívková maso krájí na kostky, nechá je 12 hod. v 1 l (!) burgundského a potom to v tom burgundském dusí.

  • Eva Bitalová | 24. 2. 2004 15:46

    Musím nejdřív vyzkoušet! Doufám, že se to povede.Eva

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cibule Hovězí plec Mouka Mrkev Nakládané cibulky Provensálské bylinky Rajský protlak Rostlinný olej Slanina Žampiony

Jak udělat jíšku

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty

Buchty

Vepřová játra na smetaně

Vepřová játra na smetaně

Fazolová polévka II.

Fazolová polévka II.

Pudinkový koláč III.

Pudinkový koláč III.

Plněné žampiony špenátem

Plněné žampiony špenátem

Jogurtové muffiny

Jogurtové muffiny

Jerky - sušené maso

Jerky - sušené maso

Vařené mušle

Vařené mušle

Fazolové ragú se zeleninou

Fazolové ragú se zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Jak udělat jíšku

Poslední sledované recepty

170
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
115
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
82
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
70
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
59
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Smůla Jiřího Krampola (†87): Třikrát se měl setkat s Belmondem, ale...

Smůla Jiřího Krampola (†87): Třikrát se měl setkat s Belmondem, ale...

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Burgery s vinnou klobásou
Burgery s vinnou klobásou
Burgery z červené řepy
Burgery z červené řepy
Burgery z podmáslového kuřete
Burgery z podmáslového kuřete
Burisonové hrudky
Burisonové hrudky
Burisonový dort s tvarohem
Burisonový dort s tvarohem
Burisony v karamelu
Burisony v karamelu
  • Recepty.cz
  • Burgundská hovězí pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact