Burgery nejsou jen záležitostí rychlého občerstvení! Připravte si domácí z těch nejkvalitnějších surovin. Křupavé kuře usmažte dozlatova v marinádě z podmáslí, přidejte rajčata, rukolu a majonézu a uvidíte, jak si skvěle pochutnáte.
Kuřecí prsa zlehka naklepejte, nakrájejte na proužky a dejte do misky. Podmáslí promíchejte s paprikou a chilli, osolte a opepřete. Maso přelijte marinádou, dobře promíchejte, zakryjte a nechte přes noc v chladu.
Do misky nasypte mouku, prášek do pečiva, osolte a opepřete. Promíchejte a přidejte 2 lžíce podmáslí z marinády. Nyní už jen zlehka promíchejte vidličkou. Ve směsi obalujte kuřecí kousky a osmažte je v rozpáleném oleji dozlatova. Hotové kuře vyndejte na papírovou utěrku a nechte odsát přebytečný tuk. Bulky rozkrojte a na řezu nasucho opečte. Spodní část potřete majonézou, přidejte rukolu, na ni plátky rajčat, poté několik kousků smaženého kuřete a přiklopte vrchní půlkou bulky, rovněž pomazanou majonézou.