Připravte si lahodné domácí burgery s vepřovým masem pečeným ve speciální omáčce inspirované Asií. K dokonalosti chutí přispěje i mango, okurek a koriandr.
Maso nakrájejte na kostky, dejte do pekáče, promíchejte s paprikou, nadrceným římským kmínem a olejem, přidejte nahrubo pokrájenou cibuli, podlijte sklenkou vody a zakryjte alobalem. Pečte v troubě předehřáté na 150 °C, asi 4 hodiny. Hotové maso vyndejte z výpeku, natrhejte vidličkami na kousky a nechte trochu vychladnout.
V pánvi smíchejte pastu miso, sójovou omáčku, rýžový ocet a třtinový cukr. Přidejte asi 4 lžíce vody, všechny suroviny rozmíchejte, aby se spojily, a pomalu vařte, aby se tekutina zredukovala. Jakmile začne omáčka houstnout, přidejte maso. Důkladně promíchejte, aby se všechny kousky obalily, a pár minut restujte – maso by mělo nasáknout omáčku a opéct se částečně dokřupava.
3
Chilli papričku rozmixujte nebo utřete v hmoždíři na pastu a promíchejte s majonézou. Mango oloupejte a nakrájejte na plátky. Z okurky pomocí škrabky na zeleninu nakrouhejte proužky. Housky rozkrojte a na řezných stranách opečte.
Sestavte burgery: spodní část housky potřete majonézou, na ni navršte maso, přidejte plátky manga a okurky, čerstvý koriandr a přiklopte vrchní částí housky.