Karbanátky: mleté maso dáme do mísy, přidáme pokrájenou cibuli, jemně nasekaný česnek, vejce, sojovou omáčku a koření dle chuti. Pokud máme koření bez soli, přisolíme dle chuti a vše dobře promícháme. Masovou směs pak necháme alespoň půl hodiny odpočinout, pak z ní vytvarujeme 4 větší placičky, které na pánvi s rozpáleným olejem osmažíme z obou stran dozlatova. Strouhanku do masa nepřidáváme. Až budeme dodělávat druhou stranu karbanátku, dáme na roztavit placičky sýr.
2
Bulky, housky či žemle prokrojíme, pokud je máme z druhého dne, tak je dáme na suchou čistou pánev či do rozpálené trouby krátce prohřát. Řezné strany pečiva potřeme hořčicí, poklademe plátky cibule a střídavě dáváme půl listu salátu, karbanátek, kečup, rajče, salát a navrch žemli s hořčicí a cibulí. Skládání burgerů si můžeme udělat podle své fantazie a chuti, někdy přidám místo rajčete salátovou okurku, jindy přidám papriku nebo ředkvičku, to záleží, kdo co má rád a burgery můžeme potírat nejen klasicky hořčicí a kečupem, ale můžeme použít i různé dipy a studené omáčky.
3
Podáváme teplé a s dostatečným množstvím ubrousků nebo utěrkou kolem krku, abychom nemuseli po jídle svlékat trička :-))