• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Burgerové housky (bulky)
Napište svůj komentář k receptu

Burgerové housky (bulky)

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 49
doba přípravy: 165 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Burgerové housky (bulky)
Burgerové housky (bulky)
Burgerové housky (bulky)
Burgerové housky (bulky)
Burgerové housky (bulky)
Burgerové housky (bulky)
Burgerové housky (bulky)
Burgerové housky (bulky)
Burgerové housky (bulky)
7fotografií
Nahrát fotku
 

Doma pečené bulky jsou voňavé, nadýchané a zvládne je připravit každý.Až je ochutnáte, už nikdy nebudete chtít ty drobivé kupované. Skvělé jsou jak na hamburger nebo třeba trhané maso, ale i jako příloha nebo na naplnění tím, co máte rádi.

Suroviny

10 porce
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      balíček sušené droždí nebo 1 kostka čerstvého (21 g)
    • 100
      g máslo
    • 250
      ml mléko
    • 2
      ks vejce 1 do těsta a 1 na potření
    • sezamová semínka na ozdobení
    • olej na vymazání mísy

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nasypte mouku, přidejte cukr, sůl, droždí a dobře rozmíchejte. Máslo rozpusťte v kastrůlku, přilijte k němu mléko a vše vlijte k mouce. Přidejte jedno vejce. Nyní obsah mísy hákem robotu nebo ručně vařečkou pomalu promíchejte, aby se vše spojilo. Poté zvyšte rychlost a 10 minut hněťte, až vznikne hladké, měkké a ještě trochu lepivé těsto. To dejte do mísy vytřené olejem a naolejovanou rukou přeložte do úhledného bochánku. Překryjte utěrkou a nechte při pokojové teplotě kynout asi 1,5 hodiny.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Těsto vyklopte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a rozdělte na části o váze zhruba 80 g, asi 10 kusů. Rukama tvarujte kuličky a skládejte je s dostatečným rozestupem na plech vyložený pečicím papírem. Překryjte je utěrkou a nechte ještě asi 30 minut kynout.
3
Zatím předehřejte troubu na 210 °C. Bulky potřete zbylým rozšlehaným vejcem a posypte sezamem. Vložte je do trouby a pečte dozlatova, asi 15 minut.

RADA: Nejlepší burger, jaký si umíte představit: Tenhle recept zvládne i začátečník

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červen/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Housky

Housky

Bulky se šunkou pečenou v kofole

Bulky se šunkou pečenou v kofole

Burgerové bulky

Burgerové bulky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Housky a rohlíky FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Máslo Mléko Olej Sezamová semínka Sůl Sušené droždí Vejce

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné koláče

Ovocné koláče

Kastrůlkové ražniči

Kastrůlkové ražniči

Rybízový koláč IV.

Rybízový koláč IV.

Vepřové nudličky zase jinak

Vepřové nudličky zase jinak

Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Pastýřský koláč - Páj

Pastýřský koláč - Páj

Citronovo-tvarohová buchta

Citronovo-tvarohová buchta

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Lívance s cukrem a skořicí

Lívance s cukrem a skořicí

Doporučujeme

35 minut
Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

35
Dýňová tortila
Dýňová tortila
29
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
21
Máslové řízky
Máslové řízky
19
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční beránek z…
15
Jahodové nanuky
Jahodové nanuky

Zajímavé články

Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Další doporučené recepty:

Burger s fat cat omáčkou
Burger s fat cat omáčkou
Burger s kukuřičnohráškovým karbanátkem
Burger s kukuřičnohráškovým karbanátkem
Burgerové bulky
Burgerové bulky
Burgery nebo karbanátky z červené řepy
Burgery nebo karbanátky z červené řepy
Burgery po našem
Burgery po našem
Burgery s trhaným vepřovým masem
Burgery s trhaným vepřovým masem
  • Recepty.cz
  • Burgerové housky (bulky)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact