• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Burgerové bulky
Napište svůj komentář k receptu

Burgerové bulky

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 21
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Burgerové bulky
Burgerové bulky
Burgerové bulky
Burgerové bulky
Burgerové bulky
Burgerové bulky
Burgerové bulky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Krásně nadýchané, dozlatova opečené bulky jsou skvělým základem pro přípravu domácích burgerů. Můžete je posypat sezamem nebo mákem, aby byly ještě o něco lepší.

Suroviny

24 porce
    • 1
      špetka sušené droždí
    • 120
      g máslo rozpuštěné
    • 20
      g droždí
    • 20
      g sůl
    • 300
      ml mléko polotučné
    • 333
      ml voda
    • 666
      g hladká mouka
    • 40
      g cukr
    • 2
      ks rozšlehané vejce - 3
    • sezam na dozdobení
    • mák na dozdobení

Postup přípravy receptu

1
Den předem si připravte preferment(rychlý kvásek). Droždí rozmíchejte ve vodě (nebo sušené v mouce) a promíchejte s moukou a (333g) a vodou (333ml) v řídké těstíčko. Nechte 12-24 hodin přikryté zrát. Déle je lépe, ale záleží na tom, jak velká je vaše špetka droždí, chcete opravdu mocně vonící bublinatou masu, která vašemu pečivu dodá krásně plnou chuť. Můžete použít i kvásek hotový.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Smíchejte mléko s rozdrobeným droždím (nebo můžete z části mléka, mouky a droždí nechat vzejít kvásek, ale já většinou droždí důvěřuji), přidejte vejce (odvažte si 90 g zbytek vajec nechte na potírání), cukr, mouku a sůl a včerejší preferment. Lehce promíchejte, dokud se směs nezačne spojovat do cárů a přidejte rozpuštěné a lehce zchladlé máslo.
3
Hnětejte, dokud se těsto neodlepuje od stran mísy, to znamená asi 5–10 minut. Nemělo by příliš lepit ani k vám, ale přinejhorším si při tvarování trochu pomoučíte prsty.
4
Nechte v přikryté olejem vymazané míse kynout 1,5–2 hodiny, mezitím těsto dvakrát přeložte. Pokud použijete dost širokou, půjde to dobře i v ní.
5
Těsto rozdělte na 24 stejných bochánků a rovnou je skládejte na pečicí papír. Po vytvarování posledního kousku nechte 10–15 minut odpočinout a rozplácněte.
6
Nechte hodinu až hodinu a půl kynout, bulky by se měly přibližně dvakrát zvětšit. (Pozor, pokud teplota vzduchu pohybuje kolem 25-30°C, je potřeba zkrátit dobu kynutí.)

RADA: Podívejte se, kam vyrazit na nejlepší burger!

7
Rozpalte troubu i s plechem na 230°C. Housky potřete vajíčkem rozšlehaným s jednou lžicí mléka, posypejte sezamem nebo mákem a a sázejte na horké plechy do trouby. Pečte cca 15 minut do zlatova.
8
Recept vytvořila foodblogerka a královna pečení z kvásku Juliana Fischerová z blogu Maškrtnica (www.maskrtnica.cz).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Burger s fat cat omáčkou

Burger s fat cat omáčkou

Burger s kukuřičnohráškovým karbanátkem

Burger s kukuřičnohráškovým…

Burgery z podmáslového kuřete

Burgery z podmáslového kuřete

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Housky a rohlíky Narozeniny a párty Piknik
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Mák Máslo Mléko polotučné Rozšlehané vejce Sezam Sůl Sušené droždí Voda

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Štafetky

Štafetky

Sojové maso se zeleninou

Sojové maso se zeleninou

Sýrová pomazánka Eli

Sýrová pomazánka Eli

Jeřabina - sterilovaná

Jeřabina - sterilovaná

Růžičky z listového těsta

Růžičky z listového těsta

Sedmikráskový med s pomerančem

Sedmikráskový med s pomerančem

Květáková polévka s kořenovou zeleninou

Květáková polévka s kořenovou…

Bramborovo-žampionová polévka se špenátem

Bramborovo-žampionová polévka se…

Vinná klobása v bramboráku

Vinná klobása v bramboráku

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

111
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
62
Srbské rizoto
Srbské rizoto
34
Jogurtovo-kakaová buchta - rychlokoláč
Jogurtovo-kakaová buchta…
34
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
31
Bramboračka
Bramboračka

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Z Radka Bangy je táta! Holčička dostala krásné jméno

Z Radka Bangy je táta! Holčička dostala krásné jméno

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Burger bez housky
Burger bez housky
Burger s fat cat omáčkou
Burger s fat cat omáčkou
Burger s kukuřičnohráškovým karbanátkem
Burger s kukuřičnohráškovým karbanátkem
Burgerové housky (bulky)
Burgerové housky (bulky)
Burgery nebo karbanátky z červené řepy
Burgery nebo karbanátky z červené řepy
Burgery po našem
Burgery po našem
  • Recepty.cz
  • Burgerové bulky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact