Tyto originální burgery tvoří místo obvyklých housek kapsa z listů salátu. Uvnitř najdete hovězí maso, nakrouhané červené zelí a mrkev, plátky rajčat, petrželku a dozlatova opečenou slaninku.
Zelí nakrouhejte na tenké nudličky, mrkev očistěte a nastrouhejte nahrubo. Osolte, přidejte 2 lžíce olivového oleje, promíchejte a dobře promačkejte, zelenina zkřehne. 3. Slaninu naskládejte na plech a dejte opéct do trouby nebo na gril. Na rozpálené pánvi nebo grilu opečte maso, nejprve 4–5 minut z jedné strany, pak 3–4 minuty z druhé. Nechte pár minut odpočinout. 4. Z každé hlávky salátu odkrojte dvě kompaktní části, na řezné straně je trochu vydlabejte nebo odeberte pár listů. Sestavte burger: salátovou „misku“ naplňte krouhaným zelím s mrkví, přidejte maso, slaninu, plátky rajčat, několik snítek hladkolisté petržele a přiklopte druhou částí salátu.