Tohle opravdu není burek :-(. Už z toho důvodu, že těsto na burek je v tenkých lístcích, a ty se docílí oddělením vrstvou tuku (olivový olej). Tohle je buchta po pražsku.
Burek je typický balkánský pokrm, připravovaný speciální metodou. Nemá žádný vliv na náboženské vyznání. Nejčastěji je burek připravovanán s balkánským sýrem či mletým masem, jako doplněk jogurt
Vepřové tam opravdu nepatří ;-)
Těsto na burek a pitu mají v levných potravinách na Masarykové ,Brno
Na tédle stránce je recept na burek :-) kterej mají vc brně teď už za 30-35,- :-( http://www.receptyonline.cz/recept--burek-s-naplni-z-masa-a-zeli--1864.html
ty jsou perfektni ale žádnej nefunguje ten odkaz :'(
Taktéž naprosto souhlasím, nejlepší co jsem zatím jedla je burek v Brně. Bohužel jsem z Prahy a tak často vzpomínám na tu mňamku. Možná, že by bylo dobré, aby do krámku někdo vzkázal, jak jsou proslavení. :-)
Naprosto souhlasím: Burek v Brně na Josefské je naprosto luxusní!!! Bohužel se teď do Brna moc nedostanu, ale často si na "josefský" burek se slinou v koutku úst vzpomenu.
Nejlepší burek, co jsem kdy jedla dělají v Brně na Josefské v centru!!! S bramborem, s masem, se zelím i s tvarohem :-P
Otázka hovězího a vepřového masa je podle mne nepodstatná. Burek se peče v balkánských zemích a to muslimských i nemuslimských. Muslimové, kteří vepřové nejedí, se jej do burku logicky nedávají. Ale např. Srbové si jej tam bezproblému dají.
Myslím, že zde se nehodnotí název, ale vyrobené jídlo. Díky za přednášku co je burek, ale zajímalo by mě, jestli to někdo zkusil uvařit a zda mu to chutnalo ať se to jmenuje jak chce a prodávají to třeba na nádraží. Pro mě je podstatné, jestli to stojí za tu práci a bude to dobrý.
Žiji na balkane a tohle opravdu neni burek.Jak napsal Pile, je to specialit a balkanu a je to vždy v tenkych proužcich z velmi tenkeho testa a srolovano do šneka.To testo se tady fakt da koupit , ale neda se s nim tak pracovat jako když si ho udelate doma.Jsem tu 8 let a ješte to sama neumim vyvalet,je to fakt težke a chce to trpelivost a prakci. Až udelam svuj pravy burek, tak ho pridam tady. Burek je z masa, se zelim je zeljnanica a se syrem je sirnica a s bramborem - krompiruša.A všechno dohromady se to jmenuje PITA.
JEŽIŠI VEPŘOVÉÉÉ NEPATŘÍ DO BUREKU ...................VŽYVOTĚ JSEM NEVIDĚLA TURKA EBO ALBÁNCE ABY DÁVALI VEPŘOVÉ MASO DO BUREKU HOVĚZÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ, A NEBO CIBULI MAMAM MIATOTO NENÍ BUREK ALE PRASÁÁÁRNA MŮJ MUŽ JE ALBÁNEC A TOTO JSEM A STOLE NIKDY NEMĚLA
Paní Lenka bude asi trochu blbá...recept na těsto má v receptu!
burek je bezva věc....(-: Ráda bych si ho ale chtěla dělat doma, nemáte někdo recept na těsto, nebo alespoň kde se to těsto dá koupit?
V holesovicke trznici, nebo take na Narodni roh byvaleho OD maj, nyni tusim Tesko
NEVITE NEKDO, KDE SE TO DA KOUPIT V PRAZE???
V Brně hladové okno najdete na ulici Josefská-mají tam i pizzu a jiné okénkové klasiky ale mezi nimi i kouzelný burek.Dále pak když jdete z Malinovského nám. směrem na Svoboďák-tam je dle mého názoru mají nejlepší.Jak říká Vladan: Maji plneny mletym masem,slanym tvarohem,bramborem a zelim.Já mám vyzkoušené všechny a se zelim mi chutná nejvíc.A opravdu se najím 1 burku za 22,- víc než hamburgeru u Mekáče taky za 20,- protože těch bych musela sníst 10 aby mně to zasytilo.
http://c64769554b9065f5a2d9bfc6a68e4567-t.sbvzql.info <a href="http://c64769554b9065f5a2d9bfc6a68e4567-h.sbvzql.info">c64769554b9065f5a2d9bfc6a68e4567</a> [url]http://c64769554b9065f5a2d9bfc6a68e4567-b1.sbvzql.info[/url] [url=http://c64769554b9065f5a2d9bfc6a68e4567-b2.sbvzql.info]c64769554b9065f5a2d9bfc6a68e4567[/url] [u]http://c64769554b9065f5a2d9bfc6a68e4567-b3.sbvzql.info[/u] 8a57659a969a4fb410b0eeec5551a53a
Môžem sa opýtať, kde nájdem v Brne to hladové okno? (či oko?) Pôjdem tam ten burek ochutnať. Ďakujem :-)
Burek, ať chcete nebo ne, název nerozhoduje... V brněnským hladovým oku už za 22,- jedině bramborovej...a je to báájo
V centru Brna prodavaji burek v hladovem okne.Maji plneny mletym masem,slanym tvarohem,bramborem a zelim. Ten s tim masem je opravdu perfektni.Kdykoliv jsem v Brne tak si ho koupim. Za 20Kc kam se hrabou vsechny Mc Donaldy a KFC.
pokud ho porad jeste delaj,tak ho maji jugosi v kotve....Je stejne dobrej jako v chorvatsku...
Taky souhlasím, asi by to chtělo jiný název.
TOHLE NENÍ BUREK!!!!!!!Věřím,že to může být dobré,ale souhlasím s autorem komentáře Pilence.Moje rodina pochází ze Srbska a tohle má k bureku daleko.Je mi líto,ale burek je úžasné jídlo,které se dělá po generace a je to opravdu specialita balkánu.
tohle ne ni burek !
Pilence má pravdu. Tento burek není burek!
Verim, ze i tento "burek" muze byt dobry, ale s klasickym burkem nema moc spolecneho. Ten najdete na balkane, pokud jezdite do Chorvatska, maji ho v kazde druhe pekarne. Nejcasteji se dela se syrem (slany tip tvarohoviteho syra), masem, ale jsou verze i s jablky ci spenatem. Dela se ze zvlastnoho testa "kore" (v Recku "fillo"). Tohle testo je velmi tenounke a podoba se trochu listovemu. U nas ho koupite jen tam, kde delaji burek (a jeste ne vzdy). Na balkane se bezne prodava (v Chorvatsku ho najdete v chladicim boxu, baleno obdobne jako nase vyvalene listkove testo, cena cca 10,- kun). Toto testo vam v chladu vydrzi cca 3 dny a na mrazaku az rok. Klasicky burek se dela do velike kulate formy a vypada takto:http://www.slo-foto.net/reviews-43.html V nekterych oblastech se skutecne ve finale zabali jako zavin, ktery se pak jeste staci na plechu do spiraly. Jinak "burek" najdete i v diskuzi. Pile
Tento burek, prosím to je závin, alebo ako to vyzerá?Môžeš napísať i pomer integrencií na cesto?
Az pojedes nekdy do Prahy nebo radsi do Brna tak si to kup, maj to tam ve stancich s rychlym obcerstvenim stejne jako parek v rohliku nebo treba bramborak. Takze priloha zadna
Míšo velmi zajímavé ?! To se krájí na kolečka ? Jak to vlastně vypadá, když se to vyndá z trouby a s jakou přílohou se podává ??