sklenice
zavařenina
stará, která třeba rosolovatí nebo ztrácí barvu
1
kg
cukr krystal
necelý 1 kg
1
balíček
sušené droždí
nebo 2/3 kostky klasického droždí
6
l
vlažná voda
Postup přípravy receptu
1
Do demižonu nebo čistého kbelíku s víkem vysypeme obsah zavařenin, cukr, rozdrobené droždí a zalejeme vlažnou vodou. Necháme lehce přikryté s možností úniku vzduchu 3 až 4 dny v teple a potom zcedíme.
2
Vynikající je například z rebarbory, ale může být směs jakéhokoli různého ovoce.
3
Uchováváme v ledničce, aby se zastavil kvasící proces, a POZOR - nesmí se zašroubovat, jen přikrýt.
Tak to je supr!!!! Na chatě jsme naložili v pátek, protože jsme si chtěli zajistit, že na konci víkendu nezůstaneme na suchu a byla to fakt bomba!
Dali jsme v pátek do hrnce 3 sklenice třešňového kompotu a meruňkovou marmeládu a v neděli to už bylo báječný pití!!! Osvěžující a skvělý!!!