Lehký, ale výživný salát z rýžových nudlí s orestovanými namarinovanými hovězími nudličkami, doplněný listy ledového salátu, perilou, koriandrem, proužky syrové mrkve a křupavými klíčky mungo. Servíruje se posypaný nasekanými arašídy a smaženou cibulí, spolu s pikantní sladkokyselou zálivkou.
Nudle namočte na 30 minut do vlažné vody. Poté je vložte do vroucí vody a vařte asi 7 minut (nebo podle návodu na obalu). Uvařené nudle prolijte studenou vodou, aby se zastavil zbytkový var, a nechte odkapat. Maso omyjte, očistěte a nakrájejte na tenké plátky. K pokrájenému masu přidejte olej a ochuťte je solí a glutamátem. Směs nechte chvíli odležet.
2
Česnek nakrájejte nadrobno a vsypte na rozehřátou pánev s trochou oleje. Až začne zlátnout, přidejte maso a na prudkém ohni je rychle orestujte.
Uvařené nudle rozdělte do misek, doplňte listy ledového salátu, perilou a koriandrem. Do každé misky přidejte hrst mrkve a hrst klíčků mungo. Doprostřed každé misky naservírujte maso, posypte je nasekanými arašídy a smaženou cibulí.
Podávejte s omáčkou, kterou připravíte smícháním vody s cukrem, rybí omáčkou, octem, prolisovaným česnekem a chilli papričkami nakrájenými na tenké plátky.