V malé misce část vody rozmícháme s cukrem, droždím a trochou mouky a kvásek necháme asi 20 minut kynout. Do mísy na těsto dáme mouku, vodu, olej a sůl. Po 20 minutách přidáme do mísy vzešlý kvásek a vymísíme těsto. Poté jej necháme 60 až 80 minut kynout.
2
Vykynuté těsto vyjmeme na vál, ručně propracujeme. Poté těsto rozdělíme na 8 dílů. Z každého dílu vytvarujeme bulku. Bulky poté vkládáme na plech na pečící papír. Mírně každou bulku zploštíme. Poté necháme ještě cca 10 minut kynout.
3
Po vykynutí bulky potřeme rozšlehaným vejcem. Posypeme hrubozrnnou solí a lněným či sezamovým semínkem. Podle chuti můžeme použít i nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr.
4
Plech poté vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 210 stupních 13 až 15 minut.